Utöka volymen på C:

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 12 månader sedan.
Skapare
noragp
Medlem

Hur gör jag för att öka voymen på C: i Windows 10? Jag har minskat D: och frigjort utrymme att använda men kan inte utöka C:

I teorin är det enkelt, och jag tror att du redan har varit inne och nosat på lösningen. Högerklicka på Windows-knappen och välj Diskhantering. I fönstret som dyker upp högerklickar du antingen på C: i det övre fönstret eller på C: i den mer grafiska representationen i undre delen av fönstret, där klickar på Utöka volym och följer guiden.

Detta är dock i teorin, i praktiken kan det vara så att det alternativet är utgråat, vanligtvis för att hårddisken är klassificerad som en standardhårddisk. Det går att göra en konvertering antingen till en dynamisk disk eller GPT-hårddisken, men detta kan medföra både för- och nackdelar i fråga om förbättrad funktionalitet men försämrad kompatibilitet. Du kan dessutom utgå från att om du har genomfört en konvertering kommer du inte att kunna byta tillbaka igen, oavsett om det gick bra eller inte. Det kan med andra ord räcka att konvertera hårddisken till att bli en dynamisk hårddisk och därefter utöka utrymmet, men tänk dig väldigt noga för innan du gör det, för det är ingen tur och retur-biljett på den resan.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.