Vågar vi använda XP?

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 10 månader sedan.
Skapare
absolut74
Åskådare

Att XP ej längre underhålls säkerhetsmässigt vet alla – även jag – men har svårt att helt släppa gamla trotjänare. Kruxet är att det formligen väller in filer som AVAST definierar som ”mal” och tar hand om – so far so god. Men frågan blir: är XP nu så osäkert att – oberoende av browser – att uppkoppling mot internet ska undvikas? Finns risk för att min svårt utsatta dator kan sprida filer i motsatt riktning – sådana som kan ha undgått AVAST? Kanske frågan kan vara underlag för en upplysande artikel om hur virus kan spridas oavsikligt genom tex genom avskaffat programunderhåll

Det handlar inte speciellt mycket om vilka säkerhetsprogram som ska användas och sådana saker. den enkla sanningen är att det bästa och säkraste är att undantagslöst undvika Windows XP. Det är stora och ofrånkomliga risker att du drabbas av skadliga program med ödesdigra konsekvenser, och datorn kan även användas för att sprida sådana program vidare. Allting handlar helt enkelt om att XP har säkerhetshål som attackeras av skadlig programvara, och det är säkerhetshål som aldrig kommer att täppas till.

Windows XP var under många år ett strålande operativsystem och det finns en anledning till att det överlevde både Windows Vista och Windows 7, men nu är det dött så till den grad att det bästa är att överge det.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.