Vissa bilder i webläsaren visas inte, Windows 10

Löst
Detta ämne innehåller 8 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 2 år, 8 månader sedan.
Skapare
user-590302
Åskådare

Nyligen har problemet uppstått att vissa bilder bara är en tom vit ruta.  Jag använder främst Firefox men det spelar ingen roll om jag öppnar samma länk i Edge, samma bilder visas inte där heller. Det gäller alltså inte alla bilder, bara vissa. Jag har provat rensat cookies och cache utan framgång.  Windows är uppdaterad.

Är det nån som vet vad jag ska göra för att lösa detta?

Vet du om det är någon speciell typ av bilder som inte visas, till exempel om JPG-bilder visas men inte webp-bilder? Om du högerklickar på en bild som inte visas kanske du kan få fram filnamnet på bildfilen? Använder du något säkerhetstillägg i webbläsarna, eller någon form av blockerare för exempelvis annonser?

Testa att starta Edge i InPrivate (högerklicka på Edge-ikonen i Aktivitets-fältet och välj Nytt InPrivate-fönster) och testa länken, eftersom InPrivate startar webbläsaren utan tillägg.


user-590302
Åskådare

    Hej å tack för svaret, har kollat och det är inga speciella bilder, vanliga JPG-bilder t.ex i Facebook. Jag har Ad-block plus, har provat stänga av den på aktuell websida men det hjälper inte. Allt har funkat bra läänge, jag har inte ändrat något mer än löpande uppdateringar så klart. Verkar inte vara helt konsekvent heller. Bilder som inte syntes för bara tre dagar sen, funkar idag. Medans andra (nya?) inte visas (i Facebook t.ex.)    Provade öppna Facebook i ”Private” fönster och det verkar funka mycket bättre, så frågan är då vilket tillägg som spökar i så fall ?

     


    user-590302
    Åskådare

      Men.. kom just på att det blev ju samma fel både i Edge och Firefox så det kanske inte kan var tilläggs-problem ändå…

      Det kan fortfarande vara ett tilläggsproblem om du använder samma tillägg i bägge webbläsarna, Adblock Plus finns ju till exempel till bägge. Eftersom det fungerar bättre med InPrivate i Edge, testa gärna också motsvarande funktion privat fönster i Firefox för att se om det fungerar bättre där också.

      Och givetvis måste jag ju ställa den närmast obligatoriska frågan – har du kollat manuellt så att du har de senaste versionerna av Edge och Firefox?

       


      user-590302
      Åskådare

        Nej jag använder inte samma tillägg i bägge webbläsarna.  Jag testade bara privatfönster i Firefox och inte i Edge.  Allt på min dator är uppdaterat, både Win10 och Firefox.  Så jag vet fortfarande inte vad det kan bero på.

        Börja med att koncentrera dig på en av webbläsarna, starta den som vanligt men stäng av precis alla tillägg. Om det fungerar som det ska då, aktivera ett av tilläggen och surfa ett tag för att se om det ser rätt ut. När du aktiverar ett tillägg och problemet dyker upp, då vet du vilket tillägg som orsakar problemet.

        Vad har du för internetuppkoppling?


        user-590302
        Åskådare

          Verkar som det funkar bättre när jag stängde av Ad-block plus i firefox trots allt.  Jag stänger detta.   Tack.

          Skönt att det verkar ha löst sig. Den typen av tillägg/program brukar kunna ställa till med en hel del.

          Ämnet ’Vissa bilder i webläsaren visas inte, Windows 10’ är stängt för nya svar.