Win 10 Onedrive spegla till ext HDD

Löst
Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  ar-tur 8 år, 6 månader sedan.
Skapare
ar-tur
Deltagare

Hej,

Har en stationär dator med Windows 10.

I utforskaren under C: > användare > ”jag”  > Onedrive, har jag flera undermappar. Denna onedrivemapp med underliggande mappar speglas eller kopieras ju direkt till Onedrive i molnet (om jag fattat rätt). Jag skulle vilja att allt jag sparar i onedrivemappen även speglades/kopierades direkt även till en extern hdd jag har kopplad till den stationära. Alltså både till molnet och den externa hdd’n samtidigt. Är det möjligt? Om, hur gör man för att få detta att funka?

 

Du har helt rätt i att OneDrive-mappen synkroniserias med OneDrive-utrymmet på internet (för att sedan synkroniseras vidare med alla andra enheter som är anslutna till samma konto). Om du vill synkronisera OneDrive-mappen med till exempel en extern hårddisk kan du däremot inte använda OneDrive eftersom dess enda funktion är att synkronisera online med lokal lagring.
För att göra det behöver du ett fristående program som kan synkronisera en mapp (till exempel One-Drive-mappen eller vilken annan mapp som helst för den delen) till den externa hårddisken. Du skulle kunna titta på FreeFileSync (http://sourceforge.net/projects/freefilesync/) om det kan vara något som passar dig, eller kanske Allways Sync (http://www.allwaysync.com).


ar-tur
Deltagare

    Ok, ante mig.

    Tack för tipsen, hoppas de är kompatibla med windows 10, ska testa.

     

    Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.