win 7 till 10

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 10 månader sedan.
Skapare
Bo Wiberg
Medlem

hej, har försökt otaliga gånger, bara felkod C1900101-20017, har försokt massor av åtgärder, men nej. Datorn godkänns hela tiden. Vad göra?

<<<<<<<bosse.

Det är en felkod som nästan uteslutande kan kokas ner till en av två olika orsaker:
1. Datorns BIOS är felinställt. Det här är ett problem som i teorin inte är speciellt svårt att reda ut, men som i praktiken kan vara ganska trassligt.
Först behöver du besöka datortillverkarens webbplats och kontrollera så att du verkligen har den absolut senaste versionen av datorn så kallade Firmware, vilket på webbplatsen även brukar kallas för BIOS. Det är nämligen mycket viktigt att datorn har tillgång till den absolut senaste versionen.
Sedan behöver du ta reda på vilken tangent eller tangentkombination som din datormodell använder för att gå in i BIOS-läge eller Setup som det också kallas. När du startar datorn brukar det för en mycket kort stund visas på skärmen vilken tangent det är, det kan till exempel vara DEL-tangenten eller F2 men det finns andra varianter.
Väl inne i Setup-menyerna behöver du leta reda på att datorn är inställd på att använda ett läge som heter UEFI Boot, och ingenting annat.

Detta kan i sig lösa ditt problem, men risken finns att även orsak två är inlandad…

2. Den befintliga installationen, Windows 7-installationen i ditt fall, har en drivrutin som är så makalöst inkompatibel med Windows 10 att den får systemet att krascha. Här finns det tyvärr inga genvägar utan det är helt enkelt enbart att prova sig fram genom att avinstallera, försöka igen och fortsätta avinstallera till det fungerar. Det enklaste är att plocka ut all extern utrustning (externa hårddiskar, USB-minnen, bankdosa, skrivare och så vidare) och avinstallera eventuella extraprogram för respektive tillbehör.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.