Windos 10

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 8 månader sedan.
Skapare
tvillingtvivlaren
Deltagare

Har uppgraderat till Windos 10:an. När jag skall stänga av datorn så trycker jag på ”Stäng av” det som händer är att allt utom datorn stängs av, alla program och skärm stängs av men jag måste trycka på power knappen för att datorn skall stängas av… Vad gör jag för att även datorn skall ”slockna”?

Klickar du på Windows-knappen och väljer Av/på, eller hur gör nu när du stänger av datorn?

Trycker på Windos iconen längst ned i vänster hörne, väljer Av/På och trycker på Stäng av. Skärmen blir svart med power lampan på datorn lyser (låtit den stå på över natten för att se om den stängde av sig, vilket den ej gjorde) Jag måste manuellt hålla strömkanppen nedtryckt för att datorn skall stänga av sig.

Det verkar som att Windows har problem att avsluta en process eller ett program, vilket för datorn att ställa sig i ett vänteläge som aldrig avslutas. Om du i stället för att klicka på Stäng av klickar på Starta om, gör datorn det?

Viloläget och starta om fungerar som det skall. Datorn som jag använder är en HP Pavilion 15 Notbook PC, 64-bit

Jag har ett förslag på en möjlig lösning. Starta om datorn och hoppa in i BIOS när datorn startar. Leta bland de avancerade inställningarna efter något som heter Intel Virtualization Tehnology. Det alternativet ska vara på/enabled/aktivt eller vad den heter i din version av BIOS. Om den tekniken är avstängd finns tydligen risken att dina problem uppstår.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.