Windows 10

Inte löst
Detta ämne innehåller 7 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 3 månader sedan.
Skapare
aros38
Deltagare

Hej!Jag har en stationär dator som jag uppdaterat till Win 10 i sept. Alt funkade bra tills för ett par månader sen. Ibland går den ner i villäge tror jag, men det gick inte att komma åt datorn igen. Jag försökte aktivera den med både mus och tangenter men ingenting hjälpte. Enda sättet var att stänga av den med startknappen. Nu starta den inte alls, den startar normalt med bios men när den skall starta windows kommer windows fönstret fram, snurran med punkter startar under den texten, Förbereder automatisk reparation efter några sek. blir skärmen svart. Efter 20 sek visas en vit ram på skärmen i ca 0,5 sek.

Har någon en aning vad som hänt det verkar som att datorn är igång muspilen syns och flyttar sig  knapparna nun/scroll/caps -lock går att tända och släcka.

Stanley

Jag flyttade ditt inlägg eftersom det hade råkar hamna i tips & tricks-avdelningen.

Just för ett par månader sedan kom den så kallade november-uppdateringen som var en väldigt stor uppdatering för Windows 10. Det är ju inte säkert att dina problem har med just den uppdateringen att göra, men det verkar sammanfalla i tidsramen.

 

En del av problemen tror jag beror på att datorn kraschar innan systemet är färdiginladdat, vilket nästa gång får datorn att krascha och få datorn vilja reparera sig, och så vidare. Min första gissning är att det handlar om någon eller några drivrutiner, antingen för något tillbehör eller för någon av de komponenter som finns på moderkortet, som inte fungerar som de ska tillsammans med den uppdaterade versionen av Windows 10. Har du testat att starta datorn i felsäkert läge och se om det fungerar bättre, och om det ger några extra ledtrådar?

http://windows.microsoft.com/sv-se/windows-10/start-your-pc-in-safe-mode

 

Vad är det för dator du har? Är det en bärbar eller en stationär, är det ett hembygge eller en specifik modell?


aros38
Deltagare

    Jag köpte en komplett dator av pc-doctorn i Helsingborg. 2011 uppdaterade jag den själv köpte nytt moderkort, processror, minne, blue-ray/DVD läsare och ny spänningsmatning  i sept. 2015 köpte jag ett nytt grafikkort (det gamla funkade inte med 2 skärmari Win 10. Med det nya grafikkortet funkade allt bra. Menyn där man kan välja i vilket läge man skall starta kommer aldrig fram. Jag har provat med att hålla ner ”F8” ”F4” och skift -tang. under uppstart men det gör ingen skillnad

    Stanley

    Är du fullständigt säker på att strömförsörjningen är tillräckligt kraftfull för att driva det nya grafikkortet? Det låter nästan som att det är ett gränsfall att nätaggregatet lyckas driva hela datorn. Har du, efter att du installerade det nya grafikkortet och i samband med att problemen började, installerat någon mer utrustning som kräver ström? Det kan till exempel handla om en extern hårddisk eller andra USB-tillbehör.


    aros38
    Deltagare

      Jag har tagit bort allt från USB-anslutningarna. Allt som jag hade kopplat till usb har egen strömförsörjning.

      Grafikkort NVIDIA GeForce 210 1G

      Strömförsörjning Corsair CX 500W.

      Även om skärmen är svart så är muspilen synlig och flyttbar

      //Stanley

      Har du laddat hem och installerat de senaste drivrutinerna från Nvidias webbplats?


      aros38
      Deltagare

        Nej och nu är det svårt eftersom jag inte kommer åt datorn, eller kam man gör det från bios-konfig

        Det kan man tyvärr inte göra från BIOS. Du kan nog behöva kontakta Microsofts support för detta eftersom det inte ens går att komma in i datorn (https://support.microsoft.com/sv-se/contactus/technicalsupport?wa=wsignin1.0#). Eller om du på egen hand testar att reparera Windows med din installationsskiva/USB-minne genom att starta med det i stället för med hårddisken.

        Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.