windows 10 update

Inte löst
Detta ämne innehåller 7 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 11 månader sedan.
Skapare
zturetep
Medlem

Har laddad ner Windows 10 och låtit installationen sker. Allt avlöpte väl men till slut kom det upp en text och en inloggningsruta som sa ”annan användare”.

Har tyvärr ingen aning vad det ska betyder för jag använde aldrig ett lösenord förut på denna dator. 

har försökt allt möjligt men kommer inte vidare. Vill inte förlora all tidigare informationen på datorn.

Kan tillägga att datorns språk är tyska.

Använder du ett Microsoft-konto eller ett lokalt konto? Om du använder ett lokalt konto borde det vara samma inloggningsnamn/kontonamn som tidigare som samma lösenord (vilket är inget lösenord, om du inte hade ett lösenord men använde automatisk inloggning).

Om du däremot använder ett Microsoft-konto, vilket är att rekommendera, loggar du in med samma e-postadress och lösenord som du använder till Microsoft-kontot.


zturetep
Medlem

    tack för svaret men jag har/hade inget lokalt eller microsoft konto utan jag hade automatiskt inloggning. Har aldrig haft ett lösenord för inloggning. Denna dator är den enda som krånglar. Mina andra två fungerade helt ok efter update till W 10. ”Krångeldatorn” har ibland används av mina gäster för att kolla mail etc. Hur kommer jag ut ur denna situation resp. in i datorn utan att förlora informationen?

    Det fanns någon form av användarkonto på datorn, annars skulle inte någon ha kunnat använda den, bland annat administratörskontot och det konto som gästerna använde (om de inte använde systemadministratörskontot, men det hoppas jag att de inte gjorde). Vad var det för operativsystem innan du uppdaterade?


    zturetep
    Medlem

      windows 7 pro OA

      Då fanns det garanterat minst ett konto före uppgraderingen, och troligtvis är det de inloggningsuppgifterna som datorn frågar efter.


      zturetep
      Medlem

        Eftersom jag inte har några uppgifter hjälper mig dessa svar föga, tyvärr. Istället vill jag gärna veta vad jag kan göra UTAN tillgång till dessa inloggningsuppgifter. Hade jag haft dessa inloggningsuppgifter behövde jag inte be om hjälp.

        Du skulle kunna chansa att med en annan dator logga in på ditt Microsoft-konto på webben och se om den trasslande datorn finns med bland de registrerade datorerna. I så fall kan du ändra administratörslösenord där, och sedan logga in med administratörskontot och det nya lösenordet. Ett annat alternativ är om du skapade en räddningsskiva för att återställa lösenord medan du körde Windows 7, då kan eventuellt den användas för att återställa ett lösenord (men jag är osäker då jag inte är säker p att en räddningsskiva för Winows 7 kan användas till Windows 10).

        Om datorn inte finns med på Microsoft-kontot finns det tyvärr inget att göra. Utan tillgång till ett användbart administratörskonto på datorn går det inte att skapa några nya användarkonton eller sätta nya lösenord på befintliga användarkonton. Då är du tyvärr utelåst.

        Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.