Windows 10 uppdat

Inte löst
Detta ämne innehåller 11 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  HasseE 7 år, 9 månader sedan.
Skapare
HasseE
Medlem

Jag har försökt att installera W10 2 ggr, men jag kan inte att aktivera trådlös kommunikation. 

Min utrustning: HP Pavilion dv6

Nätverkskort:    Broadcom 4313 802.11b/g/n

Drivrutinsversion:  5.60.350.23

samt Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter

Min fråga: Är dessa ej kompatibla med W10? Jag har försökat att uppdatera drivrutiner, men får som svar att den senaste drivrutinen är installerad.

Vad finns det att göra? är det ngt jag förbisett?

Mvh

HasseE

Den drivrutinsversionen från HP ska fungera till Windows 10, jag har till och med läst om andra som har haft liknande problem med nyare drivrutiner, och när de har nedgraderat till din version så har det börjat fungera.

Har du testat att söka efter och starta Hitta och åtgärda problem? I fönstret som öppnas klickar du på kategorin Nätverk och internet, där finns det en rad olika felsökningsguider att köra, bland annat en som heter Nätverkskort. Någon av dessa guider kanske kan komma med någon ledtråd.

Får du några felmeddelanden? I Meddelandefältet nere till höger bredvid klockan, syns ikonen för trådlöst nätverk eller är den borta? Om den finns där, visar den några nätverk när du klickar på den (så att vi får en ledtråd om datorn har problem att ansluta till nätverket och det är anslutningen som trasslar, eller om det är själva nätverkskortet som trasslar)?


HasseE
Medlem

    Ska testa ”Hitta och åtgärda…”

    Får inga felmeddelanden, ikonen för nätverk är markerad med ett rött kryss. Hustruns dator (HP) fungerar med W10, inga problem.

    HasseE

    Om du söker efter och startar Enhetshanteraren, finns det några gula eller röda ikoner på nätverskortet (eller andra enheter)? Syns Wi-Fi-nätverkskortet i Enhetshanteraren? Finns det några okända enheter?


    HasseE
    Medlem

      Har försökt med ”Hitta och åtgärda problem” utan resultat. Betr enhetshateraren så är inga enheter markerade med rött el gult. Däremot så saknas ett nätverkskort i W10-versionen,  Microsoft Virtual Wifi Miniport Adapter. Det konstiga med nätverkskortet Brodcom 4313 är att under egenskaper så står det att enheten fungerar normalt, men i listan är det ett rött kryss på den (inte ansluten). Jag har också försökt att ansluta med kabel, men då svarar Windows att den appen?? är avaktiverad för att undvika skador på datorn! 


      HasseE
      Medlem

        Försöker ansluta via meddelandefältet (bredvid nätverksikonen längst ner till höger) och får följande meddelande: Söker efter trådlös bildskärm och ljudenheter, Trådlösa anslutningar är inaktiverat Aktivera det om du vill identifiera fler enheter, Din dator eller mobila enhet stöder inte Miracast så den kan inte projicera trådlöst.

        Vad är Miracast och var skaffar man det?

        Det låter nästan som att det handlar om två stycken olika problem, även om de möjligtvis hänger ihop. Men jag ska börja bakifrån.
        Miracast är en standard för att trådlöst överföra ljud och bild, och fungerar ungefär som en trådlös HDMI-kabel från datorn till en mottagare med Miracast-funktion. Miracast kopplar ihop enheter med Wifi-teknik, men ansluts inte till ditt trådlösa nätverk utan ansluter direkt till mottagarenheten. Anledningen till att det inte fungerar är att nätverkskortet inte fungerar, och eftersom dator inte går att ansluta till det trådlösa nätverket verkar det som att det är själva nätverkskortet som trasslar. Två fel till priset av ett, så att säga.

        Eftersom datorn inte vill ansluta ens med nätverkskabel är jag inte helt säker på att det har med det trådlösa nätverkskortet att göra – då borde sladdnätverk ha fungerat. Det låter på beskrivningen som att du har något helt rabiat säkerhetsprogram på datorn som verkar tycka att allting på internet är jättefarligt och har blockerat allting. Har du något säkerhetsprogram installerat på datorn?


        HasseE
        Medlem

          Ja, jag använder F-secure.

          Testa att avinstallera F-secure (Windows 10 har ett inbyggt skydd, det är visserligen inte lika bra som F-secure och många andra kommersiella produkter, men du kommer inte att sitta i sjön i alla fall) och se om det blir några förändringar – antingen att det börjar fungera som det ska eller om du får några andra felmeddelanden eller syndrom som kan vara ledtrådar.

          När du har avinstallerat F-secure lär du behöva starta om datorn och lite sådana standardgrejer för att allting ska kunna plockas bort, men när det är gjort får vi se hur det fungerar med Wi-Fi-anslutningen.


          HasseE
          Medlem

            Tyvärr hjälpte det inte att avinstallera F-Secure, inga felmeddelanden heller. Jag ger snart upp! Det fungerade alldeles utmärkt med W7…

            Det kan tyvärr vara så att HP inte har gjort några Windows 10-drivrutiner för den dator, om de till exempel tycker att den är för gammal för att de ska lägga ner utvecklingsarbete på den. Det verkar dock fortfarande skumt att det inte fungerar ens med nätverkssladd, eftersom det är en helt annan sak än det trådlösa nätverket.

            Om jag har förstått saken rätt ät det i nuläget omöjligt att få ut datorn på internet på något sätt?


            HasseE
            Medlem

              Jag har en förstärkare via elnätet för att ha uppkoppling i så gott som hela huset och nätverkskabeln går via routern vidare til denna förstärkare (netgear) och förmodligen tillbaka till routern och ut på nätet,men det är seeeeeeegt, så det kan jag inte leva med! Jag kommer att återvända till W7, där det fungerar som det ska,tyvärr! Märkligt om HP inte utvecklar drivrutiner för W10, då jag via HP-manager fått veta att min dator är kompatibel med W10? 

              Hur som helst, tack för all assistans, även om det inte blev ett lyckat resultat. Jag uppskattar det mycket!

              HasseE

              Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.