Windows 11

Löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 2 år, 8 månader sedan.
Skapare
user-529706
Åskådare

Hej! Jag testade min Lap-top på Ashampos Check och fick svaret att PC:n inte klarar Win 11 när det kommer. (Kopia bifogas).

Vid ett första påseende borde processorn i min Lap-top fixa Win 11 men tydligen gör den inte det. Kan man lösa detta på något sätt eller måste jag helt enkelt låta byta processor? Man kan ju även tänka sig att Win 11 kan fungera på datorn men då bara delvis – vissa funktioner uteblir t.ex.

Har du mött problemet?

Undrande Oskar Vegi

Det här blir ett ganska spekulerande svar eftersom Windows 11 inte finns ännu (inte den färdiga versionen i alla fall), men det är tveksamt om Windows 11 någonsin kommer att ge grönt ljus för den processorn med tanke på hur gammal den är – N2840 släpptes Q3 2014 så den är hela sju år gammal. Windows 11 lär få stöd för allt äldre processorer ju närmare lanseringen vi kommer, men så långt tillbaka betvivlar jag.

Dessutom har din dator inte stöd för TPM-säkerhet eller DirectX 12, och eftersom det sistnämnda har att göra med grafikkortet och inte processor kommer det alltså inte att hjälpa att bara byta processor.

Dessutom får vi ha i åtanke att du har en laptop, där det är näst intill omöjligt att byta processor och grafikkort.

Eventuellt kan det komma att gå att installera Windows 11 manuellt på datorer som inte har stöd för operativsystemet, men då lär det inte finnas några garantier när det handlar om uppdateringar eller hur det blir med övrig kompatibilitet.

 


user-529706
Åskådare

    Tack för svar! Då lär jag få avvakta. Måhända ska jag undvika Win 11 för min lap-top.

    Ha det gott!
    Oskar

    Eventuellt kan det vara säkrast att undvika Windows 11, men vi får se hur långt tillbaka Microsoft lyckas ”backa” med kompatibiliteten utan att försämra för moderna datorer. Vi får hålla tummarna helt enkelt.

    Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.