Windows 7-supporten upphör

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 6 månader sedan.
Skapare
wolvesdancin
Deltagare

Läser i dagens ”Allt om Windows” en för mig häpnadsväckande nyhet. Nämligen att Microsoft redan om tre månader upphör med supporten för Windows 7 i syfte att slippa ”en upprepning av Windows XP-syndromet”. Typiskt av Microsoft att inte se problemet ur användarperspektiv utan ur Microsofts eget, något världsfrånvända perspektiv. Är nyheten ‘bara’ ett skrämskott eller finns det substans i den?

Skulle det vara korrekt får jag ju – liksom alla företag som fortfarande kör XP gör – köra Windows 7-datorerna i ett skyddat Intranet i vilket det finns en sluss till Internet med billigast möjliga Windows 8-kompatibel hård- och mjukvara.   

Det är ingen som helst fara, det gäller att hålla isär terminologin här. Varje Windows har sina tidsrymder för olika typer av support. Det Windows XP ”drabbades” av den 14 april i år var att den så kallade extended-supporten upphörde. Motsvarande extended-support, vilket på sätt och vis markerar dödsdatumet för ett operativsystem, är 11 april 2017 för Windows Vista och 14 januari 2020 för Windows 7. Du kan med andra ord lugnt fortsätta använda Windows 7 långt bortanför 13 januari 2015.

Det som däremot upphör den 13 januari 2015 (när det gäller Windows 7) är den så kallade mainstream-supporten. Motsvarande support upphörde för Windows Vista i april 2013 och för Windows XP i april 2009.
Alla datum och all information om detta finns att läsa hos Windows (http://windows.microsoft.com/sv-se/windows/lifecycle), inklusive vad som är skillnaderna mellan mainstream-support och extended-support.
 

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.