Windows 7

Löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 6 månader sedan.
Skapare
canet
Deltagare

För att komma in i datorn har vi haft ett lösenord (inget det sista) men plötsligt kommer vi inte förbi detta läge. Hur gör jag för att komma in i programmet och ändra lösenordet?

Menar du lösenordet för att en användare ska logga in i Windows, eller vilket program syftar du på? Och vad menas med ”inget det sista”?


canet
Deltagare

    Ja. Det är för att komma in i Windows och jag kommer inte förbi detta läge för vi hade inget lösenord utan bara trycka på Return för att gå vidare.

    Finns det någon möjlighet att komma in eller radera detta läge och komma in direkt i Windows?

    Det finns inga bilder att bifoga.

     

    Enkelt uttryckt – nej. Det skulle inte vara speciellt mycket till säkerhet om man kunde ta sig förbi det hur som helst. Men det kan finnas ett par sätt att lösa det.

    1. Använd disketten/USB-minnet för lösenordsåterställning som jag hoppas att du har gjort tidigare.

    2. Logga in med ett annat användarkonto som har administratörsrättigheter, och därifrån byt lösenord på kontot ni inte kommer in på.

    3. En mer osäker metod är att starta datorn i felsäkert läge och logga in med administratörkontot där lösenordet brukar vara ingenting, dvs att bara trycka på Enter. Fortsätt sedan som i punkt 2.


    canet
    Deltagare

      Det fungerar inte men jag lyckades hitta lösenorden.

      En fråga till:

      Kan jag gå över till W10 utan att riskera att USB portar och musingångar försvinner som det gjorde förra gången och få problemen jag fick senast. Nu är det bara lagringen av e-mailen jag inte har hittat

      I teorin ska du kunna uppgradera till Windows 10 utan att det ska påverka vare sig USB-portar eller något annat på ett negativt sätt. Men om jag vågra lova och garantera att det fungerar? Nej, det gör jag inte.

      Om du fortfarande har den lilla uppgraderingsflaggan i Meddelandefältet nere till höger på skärmen bredvid klockan, högerklicka på den så finns det ett alternativ för att låta programmet testa kompatibiliteten. Det är givetvis inte någon hundraprocentig garanti det heller, men om det testet inte hittar borde det fungera smärtfritt.

      Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.