Windows 8.1 Dolby

Löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 10 månader sedan.
Skapare
lebeenzo
Deltagare

När min PC Acer Aspire uppdaterades från W8.0 till W8.1 slutade Dolby till viss del att fungera bl.a i vissa spel. Får upp en ruta när jag startar datorn där det står ” Går inte att starta Dolby Audiodriver ”. Jag förstår att det blivit något fel från Microsoft när W8.0 uppdaterades till W8.1. Om jag ska avinstallera Dolby ( Finns bara ett program i programlistan Dolby Advanced Audio v2) och installera det på nytt med nya drivrutiner så hittar jag ingen information om vilken drivrutin jag ska installera. Kan någon hjälpa mig vore jag tacksam.

lebeenzo

Den dator som jag har är en Acer Aspire V5-551 Inköpt 2013

 

 

Det verkar som att det är ganska många som har drabbats av det problemet, men det verkar vara lite oliak beroende på vilken modell av Acer Aspire det handra om. Vad är det för modell du har?


lebeenzo
Deltagare

    Den dator som jag har är en Acer Aspire V5-551 Inköpt 2013

    Tyvärr hittar jag inte något sätt att länka direkt till rätt sida, men på Acers supportsida (http://www.acer.se/ac/sv/SE/content/drivers) finns det ljuddrivrutiner som är släppta 11 oktober 2013 och som sägs vara för 64-bitars Windows 8.1. Det fråmgår dock inte om de löser detta problem.

    Annars verkar det som sagt vara ett stort problem efter 8.1-uppdateringen, och de flesta som jagar en lösning verkar misslyckas och konstaterar att ”Acer, vakna och fixa problemet”.

    Om det finns några nyare drivrutiner än dessa från 2013 så står de i alla fall inte att hittar hos Acer.

    Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.