Windows 8,1 låser sig

Inte löst
Detta ämne innehåller 8 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 7 månader sedan.
Skapare
sorry3
Deltagare

Jag har windows 8,1 installerat på datorn . Men när jag lämnar datorn  och går i väg och ska använda den igen så är det som att datorn har låst eller hängt sig på något vis. Går inte att väcka den till liv. Utan måste starta om den igen . Så kan jag få hålla på ganska ofta . Men så fungerar det någon dag utan problem men sedan kommer det till baka igen.

Har även testat att köra windows 10 då blev det bara värre. Här även testat att använda nätverkskabel istället för wifi men ingen skillnad……

Har försökt få någon kontakt med hp men när garantin har gått ut är det som att det inte går att fråga dem om något.

Ska även tillägga att jag har en hp bärbar pavilion …..Någon som vet vad det är som gör att datorn låser sig ……

Britt Inger

 

HP hänvisar hela tiden till följande dokument som visserligen innehålle rmycket matnyttigt men som tyvärr bara finns på engelska:
http://support.hp.com/se-sv/document/c03408309

Vilken modell av Pavilion är det?
Har du kontrollerat i Enhetshanteraren om några drivrutiner inte fungerar som de ska?
Låser sig datorn någon gång medan du använder den, eller är det bara när du lämnar den en stund och den har låst sig när du kommer tillbaka?


sorry3
Deltagare

    Tack för ditt  svar. Det är en hp pavilion 17-e030so( energy star)

      Det är en notebook.

    Har kollat allt i enhetshanteraren och det är allt okey. Ibland hänger/ låser sig datorn även när jag sitter vid den…..Tack för länken ska kolla den också ….Men det kanske bara är en nyintstallation som gäller.  Denna dator är in köpt Mars 2014 så den är ganska ny ( tycker jag)….Provade att installera windows 10 men då blev att mycket sämre så jag gick tillbaka till 8,1.

    Britt Inger

    Eftersom du redan har testat att uppgradera till Windows 10 går det ju att testa att göra en ren nyinstallation av Windows 10.

    Det kan vara så att det är något i BIOS som behöver ändras och att det är därför det trasslar trots att du har testat med både Windows 8.1 och 10. Återkom om det inte löser sig så brottas vi vidare med problemet.


    sorry3
    Deltagare

      Om jag ska göra en ren intstallation av windows 10 , vet jag inte hur det fungerar eftersom jag har  recovery skiva till min dator….

      För den frågar inte efter om jag vill göra en ren installation när jag gör en uppgradering till windows 10.

      Jag har något som följer med datorn som heter assisstent ( någonting) och där finns det till min dator olika att ladda hem som uppdatering och drivrutiner…är det något man ska göra …har inte gjort det. Finns även något tror jag till Bios( har inte vågat) 

      Britt Inger 


      sorry3
      Deltagare

        Håller även på att försöka köra virusprogrammet men det hänger sig bara så jag kommer ingenstans nästan.Tänkte köra en djupgående sökning. Men datorn bara  hänger sig så jag får bara starta om 

        Britt Inger 

        Om du ska köra antivirusprogram, och installera gärna Malwarebytes’ Antimalware också, då är det bäst om du startar datorn i felsäkert läge. Då har programmen möjlighet att hitta mer, och förhoppningvis slipper du att datorn fryser medan de arbetar. Och för att formulera mig lite tydligare, kör inte programmen samtidigt utan det ena efter det andra.

        Det vore bra om du kunde använda assistant-programmet, för om det till och med finns uppdateringar till BIOS kan det finnas en hel del som behöver uppdateras.


        sorry3
        Deltagare

          Tack för ditt svar…..Jag fick till så jag kunde köra norton internet security och hade även hämtat detta program som du sa . Det enda som norton  varnade för var att det fanns virus och det i ett program som jag hade hämtat från fördelszonen. 

          Viruset heter SAPE.Heur.97827……Enligt norton ska det vara högrisk virus.

          Men jag vet inte om Norton är väldigt känslig på allt sådant så de säger till .

          Jag säger inte vilket program ännu som det gäller.

          Britt Inger 

          Se till att städa bort alla virus och sabotageprogram som hittas, även om det innebär att du behöver köra dem flera gånger. Det är inte alltid som sådana program försvinner på första försöket, utan det kan behöver upprepade körningar för detta.

          Troligtvis är det antingen det viruset eller någon form av sabotageprogram som har åstadkommit dina problem.

          Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.