Windows Appar

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 2 månader sedan.
Skapare Airborne Frog
Airborne Frog
Deltagare

På Sidan 74 av PC Tidningen 05/2015 under Rubriken ”Få mer plats på SSD:n” ställs en fråga om att ta bort Windows appar och svaret var att det inte gick.

Jag hade samma ”önskan” om att ta bort sånt som jag inte använder på min bärbara (hade varit ett skylt exemplar i butiken) och hittade ett program ”I0bit Uninstaller 4.2”, där det finns en tab märkt ”Windows Apps” (se bifogad screendump). Detta program använde jag för att ta bort Windows appar (typ Bing Kartor (tror jag det hette)) och frigöra utrymme på hårddisken. Om det nu inte var Windows appar jag tog bort, vad tog jag i så fall bort (avd. ”ooops, har jag gjort bort mig nu igen?”)? App:arna finns inte kvar på ”Start” i alla fall.

I ärlighetens namn vet jag inte riktigt vad den som svarar på frågan syftar på, för generellt sett går det alldeles utmärkt att avinstallera appar, även sådana som förinstalleras med operativsystemet. Ställ dig på startskärmen, sök efter och starta Avinstallera appar, så kommer du till en inställningsskärm som visar de installera de apparna och hur mycket utrymme det tar på hårddisken. Klicka på en app, så dyker det upp en Avinstallera-knapp om du kan avinstallera den.

Det finns doick en del appar som inte kan avinstalleras, och det är kanske dessa som svarsskrivaren syftar på, men de dyker inte upp i listan. Till dessa appar hör bland annat app-versionen av Internet Explorer.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.