Windows Explorer 11 borta

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 5 månader sedan.
Skapare
ljungknut
Deltagare

Efter senaste uppdateringen av Win 10 så verkar Internet Explorer blivit effektivt gömd. Jag får ingen träff då jag söker med normala sökverktyget (”Internet Explorer”, ”IE”, …). Inte heller finns den tillgänglig i ”programlistan”. Enda sättet jag hittat är att i utforskaren ange en www-adress. Då öppnas IE eftersom jag har valt den till standardwebläsare. Om jag när IE är startad väljer att ”fästa i aktivitetsfältet” så finns den kvar där även om jag stänger programmet.

 

När jag sedan startar om eller loggar ut+in från windows så dyker den upp i aktivitetsfältet en kort stund (några sekunder), sedan försvinner den plötsligt och är lika svår att hitta igen.

 

Jag förstår att Microsoft vill att vi ska använda deras nya Edge men tills de har öppnat för tredjepartare (t ex Norton) att installera säkerhetstillägg  (t ex ”Save Search”) i Edge så är detta inget alternativ för mig.

Något tips hur jag ska göra för att få behålla IE i aktivitetsfältet?

Testa att göra som du beskriver med att skriva en webbadress i Utforskaren. När du har Internet Explorer framme, högerklickar du på programikonen i aktivitetsfältet och väljer Fäst i aktivitetsfältet. Då kommer ikonen att finnas kvar även när du har stängt programmet.

 

Det står dig givetvis helt fritt att använda Norton Safe Search om du vill, jag vill bara upplysa om att Norton Safe Search är ett skal för sökmotorn Ask, vilket brukar anses vara en av marknadens sämre och otillförlitliga sökmotorer. Bara så att du känner till det.


ljungknut
Deltagare

    Men största problemet är att trots att jag fäst Internet Explorer i aktivitetsfältet så försvinner ikonen. Inte när jag stänger av programmet utan när jag varit utloggad eller startar om datorn. Den syns en liten stund efter inloggningen men sedan försvinner den efter några sekunder.

    Och vad det gäller Norton Safe Search så fungerar den vad jag kan se även då jag söker med andra sökmotorer (t ex direkt från http://www.google.se). Det visas en liten symbol ”OK”Norton efter varje träff.

     

    Eftersom det inte fungerar med den metoden (angående IE11) så kan du behöva installera om programmet. Börja med att söka efter och starta Program och funktioner. Klicka på Aktivera eller inaktivera Windows-funktioner i vänsterkolumnen. Leta reda på Internet Explorer 11 i listan, ta bort markeringen från kryssrutan, och klicka på OK-knappen och följ instruktionerna. När du har startat om datorn gör du likadant igen, men markerar Internet Explorer 11 i stället för att avmarkera den. Detta kommer att installera om programmet och förhoppningsvis lösa problemen.
    För att vara på den säkra sidan, säkerhetskopiera favoriterna/bokmärkena innan du börjar, och skapa en återställningspunkt med funktionen (Skapa en återställningspunkt).

    Först en klapp på axeln för att du är noggrann och har uppmärksammat Nortons markeringar i sökresultaten.  Dessa har dock inget med Ask eller Norton Safe Search att göra (även om det är logiskt att tro det), det är en del av Nortons säkerhetsprogram som heter Norton Safe Web och är del an Norton 360, Norton Security med flera. Det är en del av programmet du har installerat på datorn och fungerar för tillfället med alla webbläsare utom Edge (tyvärr).

    Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.