Windows fotovisare

Löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 2 månader sedan.
Skapare
user-529706
Åskådare

Hej!

Plötsligt försvann windows fotovisare och ersattes med en annan visare som bara visar ett foto i taget.

Hur kan jag enkelt få tillbaka fotovisaren? Jag är inte erfaren nog att trixa med systeminställningar/ändringar.

Tack

Oskar Vegi

Den gamla fotovisaren är en kvarleva från gamla Windows-versioner och i Windows 10 har den ersatts av appen som kort och gott heter Foton. Den är nedlagd och utvecklas inte längre men har dykt upp i Windows 10 om man uppgraderade till Windows 10 från exempelvis det nu nedlagda Windows 7. Det går att plocka tillbaka den genom att gräva i systemregistret, men eftersom det är ett ”dött” program är det bättre att använda den modernare och mer kraftfulla Foton.


user-529706
Åskådare

    Hej!

    OK Foton kanske är bättre men  knepigt om man vill gå igenom en svit av foton. Nu använder jag sedan lång tid Photoshop för att fixa bilder så den förbättring Foton ska innehålla är inte intressant.Finns den något annat program som har fotovisarens facilitet att visa flera foton i följd eller är de rent av så man kan ställa in Foton så att man får den faciliteten.

    MVH

    Oskar

    Det beror lite på hur du menar att visa en hel svit, Foton har många avancerade funktioner för att skapa album, arbeta i mappar och så vidare under ”flikarna” Samling, Album, Personer och Mappar uppe till vänster. Oavsett vilken jag klickar på av dessa så visas det olika översikter med foton, och när jag klickar på en samling eller ett album visas överst en bild med alla andra som en filmremsa i nederkant. Är det någon sådan visning du tänker på, eller hur skulle du vilja bilderna?


    user-529706
    Åskådare

      Hej igen!

      Nu har det fixat sig!

      Tack för uppslagen!

      MVH
      Oskar

      Skönt att det ordnade sig.

      Ämnet ’Windows fotovisare’ är stängt för nya svar.