Windows ”fryser”

Inte löst
Detta ämne innehåller 4 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  vernerulrik 7 år, 9 månader sedan.
Skapare
vernerulrik
Deltagare

Det händer ganska ofta numera att Windows ”fryser”. Inga ikoner reagerar.:) Tar jag mig in till Aktivitetshanteraren (Ctrl+Alt+Del) visar denna att Windows problemrapportering är kraftigt i gång.:) Väntar jag sedan några minuter fungerar Windows igen.:) Vad är det som pågår? Jag använder Windows 8.1 och har varit mycket nöjd med det.

Det går tyvärr inte att ge något rakt svar på vad det är som trasslar, utan det blir en fråga om rent detektivarbete. Det enda vi vet är att någonting inte fungerar som det ska, att ditt Windows bearbetar och rapporterar om problemet till Microsoft, och tydligen för Windows att fungera igen även om det tar en stund.

Nackdelen är att det finns mängder av olika orsaker till felet, från att någonting i datorn använder drivrutiner som inte fungerar som de ska, program som inte är riktigt Windows 8-kompatibla, att det har kommit in virus eller sabotageprogram i datorn. Har du någon ledtråd till vad krascherna kan ha gemensamt, till exempel att du startar något specifikt program eller försöker göra något?


vernerulrik
Deltagare

    Det är tydligen Utforskaren som krånglar. Den lägger bara av helt plötsligt, flera gånger dagligen. När jag då klickar på den händer ingenting, men efter några sekunder blir skärmen helt vit:) Då går jag in i Aktivitetshanteraren och stänger av den, återgår sedan till skärmen som nu är normal och även Utforskaren fungerar igen.

    Det skulle kunna vara dina grafikdrivrutiner som inte fungerar som de ska. Vad har du för grafikkort?


    vernerulrik
    Deltagare

      Nu har jag installerat nya drivrutiner till mitt grafikkort NVIDIA GeForce GT 620. Så nu håller jag tummarna! Eftersom jag har viktiga saker att göra idag… 🙂

      Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.