Windows Update

Inte löst
Detta ämne innehåller 12 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 11 månader sedan.
Skapare
Botj
Medlem

Har problem med säkerhetsuppdateringar i Vista. KB2918614 och KB2973201. Har provat med Microsofts program fixit, men det blev ingen skillnad. Datorn startas om kl.0700 varje morgon och då kommer det ständigt upp att det finns 2 nya säkerhetsuppdateringar på tillsammans 4,2MB.

Öppna startmenyn, skriv services.msc och starta det. I programfönstret som dyker upp letar du reda på Windows Update, högerklickar på den och väljer Stoppa.

Öppna startmenyn igen och skriv %windir%. Öppna mappen SoftwareDistribution. Markera allt, högerklicka och välj Ta bort.
Starta om datorn. När datorn har startat surfar du till http://support.microsoft.com/mats/windows_update/sv och försöker med den Fixit-lösingen igen.


Botj
Medlem

    Det blev inte bättre, felet har kommit tillbaka.


    wolvesdancin
    Deltagare

      Kan det vara en variant av samma fel som jag har ett svagt minne jag råkade ut för –  för något år sedan? Jag hade Vista-datorn inställd på automatisk säkerhertsuppdatering. Med början viss dag då jag startar datorn vill den ladda ner två uppdateringar. Jag tillåter uppdateringarna som tycks gå smärtfritt. Men vid nästa uppstart anmäls samma två uppdateringar vänta på att installeras. Efter min tillåtelse tycks uppdateringarna än en gång gå smärtfritt. När detta inträffat för fjärde gången ominstallerade jag SP2. Vilket avhjälpte felet.

      Men observera att en sådan drakonisk metod som min kan åstadkomma skador på dina installtioner – de program du installerat efter installationen av SP2 kan upphöra att fungera. Bäst är att du får ett tekniskt hållfast besked av Supporten innan du går vidare.

      Börja med att följa dessa instruktioner hos Microsoft för att få fram en felkod, det vill säga inte vilka uppdateringar som trasslar utan en ledtråd eller i bästa fall en direkt lösning på problemet:

      http://support2.microsoft.com/kb/910339

      Felkoder brukar vara en kod som börjar med 0x (nolla och ett gement x) följt av en rad siffror.


      Botj
      Medlem

        Nu har det tillkommit en annan uppdatering KB3039066 som spökar tillsammans med KB2918614 och KB2973201, tillsammans 8,2Mb. Kommer ständigt påminnelse om att uppdatera dom.

        Fortfarande ingen felkod?


        Botj
        Medlem

          Koder som jag har fått fram är: 80073712 och 8024200D och C004E002. Dessa tillhör i tur och ordning:KB3039066, KB2918614 och KB2973201.Tacksam för hjälp att få bort detta problem.

          Om vi tar dem i tur och ordning (om vi fixar ett är det möjlgit att de andra fixar sig av bara farten), så är Microsoft guide till hur man fixar 80073712-felet följande:

          http://windows.microsoft.com/sv-se/windows/windows-update-error-80073712#1TC=windows-7


          Botj
          Medlem

            Provade att istallera, då kom det meddelande att inst.programmet påträffade

            ett fel: 0x8246002. Problematiskt.

            Har du flera likadana säkerhetsprogram installerade på datorn, till exempel två brandväggar, två antivirusprogram eller liknande?


            Botj
            Medlem

              De program som jag har är:Avast Antivirus, Advanced system Care8, Iobit Malware, Malware bytes Anti-malware och Windows Brandvägg. Körde FixIt en gång till och fick detta meddelande: Fel 0x8007000D i Windows Update.

              Den felkoden har Microsoft inte mindre än tre olika förslag för hur man fixar, någon av dessa kanske hjälper:

              http://windows.microsoft.com/sv-se/windows-8/windows-update-error-0x8007000d

               

              Med tanke på att det verkar som att minst två oliak problem skapar en rundgång mellan felkoder och möjliga lösningar skulle jag rekommendera att du kontakter Microsofts support. De har troligtvis inte bara fungerande förslag utan kan troligtvis även pekar ut exakt vilka verktyg du ska använda.

              https://support.microsoft.com/sv-se/contactus/technicalsupport

              Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.