Windows10 prod.nyckel

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 10 månader sedan.
Skapare
brtest
Medlem

Hej, vi har 4st datorer i vårt hushåll och dom är uppdaterade till Windows10.

Jag har nu kört Prodkey som ni skriver om i PCTidningen på dom fyra datorerna, borde inte dom få var sin Produktnyckel, är dom inte olika individer, när dom hade windows8 hade dom olika nycklar. Är det något problem med att dom har samma nyckel? Om jag behöver ominstallera en dator i framtiden kan det då bli problem?

Förmodligen får den nyckeln från microsoft vid en ominstallation. Är antalet installationer fortfarande begresade?

När det gäller Windows 10 är det (som tidigare) en dator per licens som gäller, men så länge du använder onlinekonto (och inte lokalt konto) finns serienumret på det Microsoft-konto som datorn är kopplad till.


brtest
Medlem

    OK! Vill du förklara mer i detalj vad det innebär, vad händer om jag vill logga in på ett lokalt konto som inte är administratör för att öka säkerheten.

    Vad är skillnaden på onlinekonto och lokalt konto, när har man det ena eller det andra.

    Det finns extremt många fördelar med att använda ett onlinekonto (vilket är samma sak som Microsoft-kontot du redan har), bland annat när det handlar om lösenordshantering, möjlighet att automatiskt lagra information och inställningar online, förbättrat samarbete mellan olika enheter (om du till exempel har en smartmobil och/eller en surfplatta) och mycket mycket mer. Microsoft skriver en om en del av fördelarna här (https://www.microsoft.com/sv-se/account/default.aspx) men det finns betydligt fler aspekter av den ökade funktionaliteten och säkerheten än vad de går in på där.
    Fördelarna med ett lokalt konto är så få att de är försumbara.

    Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.