Windows10 ren installation

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 9 månader sedan.
Skapare
brtest
Medlem

Har just installerat en ren Windows10 och det skulle fungera med licensnyckel som man har till sin Windows8.1 men icke att det fungerar. Har dom inte testat av programmet??? Någon som har gjort en ren installation och fått det att fungera?

Berätta hur ni gjorde, skall det vara en annan nyckel?

Det ska inte vara någon nyckel alls. I Microsofts FAQ skriver man följande:

Fråga: Kan jag installera om Windows 10 på min dator efter uppgraderingen?

Svar: Ja. När du har uppgraderat till Windows 10 via uppgraderingserbjudandet kan du installera om, och göra en ren installation, på samma enhet. Du behöver ingen produktnyckel för att återaktivera på samma maskinvara. Om du gör större förändringar i maskinvaran kan du behöva kontakta kundsupport och få hjälp med aktiveringen. Du kan också skapa ett eget installationsmedium, till exempel en USB-enhet eller DVD, och använda det för att uppgradera enheten eller installera om efter att du har uppgraderat.

 

Det finns även mer utförlig information här: http://answers.microsoft.com/sv-se/windows/forum/windows_10-windows_install/kan-jag-g%c3%b6ra-en-ren-installation-av-windows/10c081ec-abd9-44e1-b67a-513201665621


brtest
Medlem

    Hej, det stämmer inte för när jag installerar direkt från internet (Uppdatering från 8.1 Pro) så blir det aktiverat men om jag sen gör en omstart från USB och gör en ren installation då blir den inte regisrerad utan vill ha en nyckel och den jag har (Win8.1) fungerar inte.

    Det kommer inte heller up ”Aktivering via telefon”

    Enligt instruktionerna från Microsoft ska man helt enkelt hoppa över produktnyckeln vid installationen (se punkt 3 i listan som länken ovan går till). Om inte det fungerar får jag nog tyvärr be dig kontakta Microsofts support, för då är det något i installationen som inte fungerar enligt deras intruktioner.

    Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.