WindowsXP startar inte

Löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 10 år sedan.
Skapare
gilbert magnusson
Medlem

På skärmen står det: Det gick inte starta Windows eftersom filen system32DRIVERSpci.sys saknas eller är skadad.

Försök reparera filen genom att starta installprogrammet för windows med hjälp av installations-CD:n. Välj R vid första skärmbilden för reparation. Har försökt.

Dell Dimension DXPO51 version 2002 service pac3

Tacksam för hjälp

 

Vad händer när du kör reparationsprogrammet? Får du några felmeddelanden, eller kör Windows hela reparationsprogrammet och filen är fortfarande skadad/saknas?

Hej.

Först tog datorn inte skivan. Klickade F12 kom till Boot Device. Klickade på CD. Laddade in skivan.W kKör hela programmet. Filen fortfarande skadad/saknas.

Får upp samma bild på skärmen som tidigare. På skivan står det: CD med operativsystem Windows XP Service Pack 2!

Kanske det inte är rätt skiva? Avsedd för HP-Produkter ! Spelar det någon roll? mvh

Skivor som har att göra med en specifik tillverkare, i det här fallen skiva från HP, brukar vara skräddarsydda för just den tillverkarens datorer. Eftersom filen som saknas/är trasig heter pci.sys drar jag slutsatsen att det är en drivrutin för datorn PCI-expasnsionsplatser, och är i så fall knuten till datorn hårdvara och det kan förekomma stora skillnader mellan olika tillverkares lösningar.

Jag trro att det är precis som du misstänker – att en HP-skiva helt enkelt innehåller rätt information för att kunna reparera din Dell-dator. Möjligen kan en skiva från Microsoft läsa problemet, men det bästa är givetvis om du kan hitta din Dell-skiva eftersom den är skräddarsydd just för Dell-datorer.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.