Wndows 10

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 6 månader sedan.
Skapare
sune nilsson
Åskådare

Jag har en  Toshiba Satellite C850 med  Window 10 och nu har jag försökt att ladda ner den senaste uppdateringen. Jag laddar ner uppdateringen men stöter på problem när uppdateringen skall installeras. Allt funkar tills 99 procent är OK men sen händer inget mer. Något tips hur man kommer vidare. Datorn fick stå på en hel natt utan resultat. Innan nedladdningen så fick jag OK att allt skulle funka

Testa att plocka bort alla externa enheter (USB-minnen, externa hårddiskar, bankdosa et cetera). Om du uppdaterar via Windows Update kan du även testa att bryta anslutningen till nätverket (antingen dra ur nätverkssladden eller koppla ifrån WiFi) och se om det hjälper.


sune nilsson
Åskådare

    Jag har testat tipsen jag fick från PC-tidningen. Efter jag laddat ner uppdateringen för Windows 10 så tog jag bort min Wi-Fi enhet samt tog bort min enda usb-enhet.När installationen börjar så går allt ganska fort tills 80 % är installerat men sen upp till 99% där den slutligen stannar så tar det många timmar. Kan det vara nån tidigare uppdatering som  måste göras innna denna uppdatering körs? 

    Windows Update borde ta hand om det på egen hand. Jag har läst att en av de senaste uppdateringarna kunde åstakomma en del installationsproblem, men Microsoft ska ha lagt ut en uppdaterad version av installationen som ska råda bot på problemet. Däremot kan det vara så att det ligger en del komponeneter kvar i den inte genomförda uppdateringen som ställer till med problem så att den släppta fixen inte slår igenom. Testa att återställs Windows Update och se om det hjälper.

    https://support.microsoft.com/sv-se/kb/971058


    sune nilsson
    Åskådare

      Hej

      Jag har lyckats att uppdatera Windows 10. Det jag har gjort är att köra diskrensning och även avaktivera vissa program. Det kanske hade räckt med att köra diskrensning. Installationen som tidigare stannade vid 99 % fortsatte och efter ca 5 timmar var allt OK

      Det var skönt att höra, tummen upp att du fick det att fungera.

      Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.