XP mode nedladdning fråga om bios-ändring

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 5 månader sedan.
Skapare
kraftverk53
Åskådare

Jag tänker installera en XP-mode på en dator med Win 7 prof, 64 bitar. Har gjort det tidigare (på andra datorer) men på den här datorn protesterar den med att BIOS skall vara inställd så att den klarar maskinvaruvirtualisering. Processor är Intel i 5.

 

Hur ändrar jag BIOS för att datorn skall kunna klara XP mode installation?

Det finns inte något spikrakt svar på den frågan eftersom det skiljer sig åt från datortillverkare till datortillverkare, och ibland även mellan olika datormodeller från samma tillverkare beroende på hur gamla datorerna är.
Det enda svaret som går att ge är ett synnerligen ytligt sådant – du behöver gå in i BIOS/UEFI (vilken tangent eller tangentkombination det är beror även detta på dator och datormodell, men det står som hastigast på skärmen när du startar datorn). Väl inne i BIOS/UEFI behöver du leta i menyer och undermenyer efter en inställning om virtualisering. Den står nästan garanterat i Disabled eller motsvarande beroende på vilket språk ditt BIOS/UEFI använder. Den inställningen ska ändras till Enabled eller motsvarande. Sedan är det bara att spara inställningarna och låta datorn starta om.
Det är som sagt den inte alltför komplicerade teorin, men hur detta genomförs i praktiken på just din dator går tyävrr inte att ge ett rakt svar på här.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.