Ändra e-postadress hos Microsoft

Löst
Detta ämne innehåller 6 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 månader sedan.
Skapare
vernerulrik
Deltagare

Jag har haft samma e-postadress i många år. Nu måste jag tänka på att ändra den, eftersom COMHEM den 18/11 upphör med e-posthantering.

Ny e-postadress har nu ordnats och ändringar är gjorda på en mängd konton. Men hos Microsoft blev det stopp. Den gamla e-postadressen är en s k alias, och den ändrar man tydligen inte på hur som helst.

Under rubriken Ändra e-postadressen eller telefonnumret för ditt Microsoft-konto, har jag valt alternativet ”Jag vill använda en annan e-postadress eller ett annat telefonnummer för att logga in”. Här ska jag skapa en ny e-postadress och lägga till den som alias. Men när jag nu anger min nya e-postadress (outlook.com) visar det sig att den adressen är upptagen. Men det måste den ju vara eftersom den är upptagen av mig. Så hur löser jag detta dilemma?

 

När jag läser här hos Microsoft tolkar jag det lite annorlunda (tror jag), framför allt punkt 2: ”Om du vill använda en befintlig e-postadress eller ett befintligt telefonnummer går du till steg 6. Om du vill lägga till en ny e-postadress eller ett nytt telefonnummer går du till steg 3.”Eftersom du redan har en ny e-postadress bör du väl gå till punkt 6 (lägga till en befintlig adress) och inte till punkt 2 (som handlar om att lägga till en ny adress)? Läser jag på samma ställe som du då?


vernerulrik
Deltagare

  Det är samma ställe.

  Jag kan inte använda punkt 6 eftersom kryssrutan bredvid primära alias (e-postadressen jag vill byta ut) är ur funktion.

  Hela den här instruktionen är ju inget under av klarhet precis.


  vernerulrik
  Deltagare

   Hittade den här sidan. (Snart drunknar internet i annonser!)

   https://sv.phhsnews.com/how-to-change-primary-email-address-for-your-microsoft-account2879

   Fungerade de instruktionerna?

   Tyvärr är det så med annonser, det kan vara dyrt att driva en webbplats.


   vernerulrik
   Deltagare

    Ibland blir man hemmablind. Lösningen finns i Windows: Start –> Inställningar –> Konton –> E-post och appkonton.

    Det är samma som i länken ovan.

    I bland är det de enkla lösningarna som är de svåra. 🙂

    Skönt att det ordnade sig.

    Ämnet ’Ändra e-postadress hos Microsoft’ är stängt för nya svar.