Byta e-postprogram från Windows Live Mail

Inte löst
Detta ämne innehåller 10 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 5 månader sedan.
Skapare
snatterand
Deltagare

Har bestämt mig för att byta e-postprogram, idag har jag Windows Live Mail 2012 med massor av mappar innehållande viktig information, som jag måste ha kvar! Hur gör jag med dessa vid installation av ett nytt program?

En annan fråga: Vilket e-postprogram rekommenderar ni som underlättar överföringen av lagrad information från Windows Live Mail?

Här har vi en artikel som tar upp mycket av sådant som är värt att veta och tänka på.

Enkelt uttryckt handlar mycket om hur e-posten har hanterats tidigare, som det är med en gammal POP- eller IMAP-teknik eller modernare synkronisering.

 

Vilket program du ska välja beror lite på vad du föredrar. Det som brukar anses vara det mest kompetenta och kraftfulla programmet är Microsofts Outlook, men det kostar pengar till exempel i Office365-paketet som kostar några tior varje månad. Bland gratisalternativen finns framför allt Thunderbird (finns i Fördelszonen) och Mailbird (även detta finns i Fördelszonen).


snatterand
Deltagare

    Tack för svar!

    Har läst artikeln ni angivit. Nu har jag bestämt mig för att installera Mailbird efter artikeln i PC-Tidningen 13/2017

    Nu till mina frågor:

    1. Följer mina mappar från Windows Live Mail automatiskt med vid installationen av Mailbird enl texten i artikeln: ”Mapparna som du känner igen från din e-posttjänst överförs automatiskt till Mailbird”????  Kan man lita på det eller är Windows Live Mail för gammalt???

    2. Vad händer med alla kontakter i adressboken? Följer de med vid installationen eller måste de exporteras och importeras?

    Tänker behålla samma e-postadress som tidigare ([email protected]) och använder Windows 10.

    Tacksam för svar.

    Det går att ge ungefär samma svar på bägge frågorna – eftersom Live Mail är så gammalt att det är nedlagt, och du dessutom använder Telia, får vi nog utgå från att ingenting kommer att ingenting kommer att följa med automagiskt. Det enklaste och rimligaste sättet att få med alla meddelanden och kontakter är att använda Gmail som verktyg som i steg tre och fyra i guiden. När du sedan har bytt program kan du göra samma sak fast tvärtom och lokalt flytta från Gmail till det som i Mailbird är ditt Telia-konto. Ännu bättre skulle dock vara om du behöll ditt Gmail-konto och lät det hämta dina framtida meddelanden och låta dig hantera dem hos Gmail. Det skulle vara säkrare för alla dina meddelanden och underlätta enormt mycket för dig i framtiden.


    Janne4228
    Deltagare

      Hej, jag har samma önskemål ”att byta från Windows live mail”

      Mina mail är en hotmail.com och en live.com

      jag använder temporärt den outlook som finns i Windows 10.

      Är det den versionen du pratar om ovan?

      När du skriver gmail så blir jag fundersam, är det gmail.com alltså en annan mailadress du pratar om eller ett verktyg (som jag då inte känt till tidigare)?

      Hur kan annars gmail hämta mina hotmail och livemail?

      Eller menar du helt enkelt att vi bör byta email från våra gamla till gmail?

      Eftersom du redan använder moderna e-posttjänster behöver du inte bry dig om Gmail eftersom du rimligtvis redan synkroniserar din e-post i stället för att ”tanka hem den” som man gör med de forntida tekniken som till exempel Telia använder. Dubbelkolla dock gärna synkroniseringen i Windows 10-appen så att du inte använder POP eller IMAP. Du kan även testa att surfa till webbpostversionerna av outlook.com och live.com och  kontrollera så att du har samma meddelanden i webbversionen som i ditt e-postprogram. Om du har det kan du installera och experimentera nästan hur du vill med nya e-postprogram, eftersom dina meddelanden synkroniseras kommer du inte att förlora något.

       

      Anledningen till att jag tar upp Gmail.com (och därmed även en gmail-adress) är för att de flesta redan har ett Google-konto och det är Gmail som tas upp i artikeln som jag refererade till i mitt första svar. Funktionsmässigt sett går det precis lika bra med Outlook.com.


      snatterand
      Deltagare

        Nu ger jag snart upp!

        Alla mappar med sparade meddelanden är nu flyttade till Gmail, kontakterna finns nu både i Gmail och Mailbird … ….. ….. men jag kan inte få in mapparna med sparade meddelanden i Mailbird! Vad menar du med att göra tvärtom? Jag hittar inget ställe där jag kan göra likadant som när jag flyttade från VLM till Gmail. Har jag missat ngt? Kanske borde jag låta Gmail behålla de sparade mapparna och skapa nya i Mailbird vartefter mail kommer in.

        Hade inte min man varit så envis med ett Teliakonto så hade jag stannat vid Gmail!


        snatterand
        Deltagare

          Ajajaj, den inkommande mailen i Mailbird försvinner innan jag hinner flytta den till ett ställe att spara den på. Vad är nu fel????

          Låt honom behålla teliakontot så kan du använda Gmail. 🙂

           

          Med tvärtom menade jag att först lägga in allting i Gmail-kontot, sedan när det nya e-postprogrammet är på plats och har hämtat meddelanden från Gmail, då kan du lägga in även Telia-kontot i programmet och kopiera från Gmail till Telia-mappen. Det är trassligt och inte att rekommendera, men det går om man absolut inte vill lämna Telias gamla teknik.

           

          Varifrån är det e-posten försvinner, är det från Gmail-kontot?


          snatterand
          Deltagare

            E-posten försvinner från Mailbird! (Inget meddelande har kommit från forumet om att svar finns).

            Försvinner alla meddelanden eller bara från specifika adresser? Är det e-post som skickas till ett specifikt konto som försvinner?

            Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.