Delat: E-post till fyra klienter

Löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år, 2 månader sedan.
Skapare
johan
Deltagare

Hej . Jag har en fråga vad det gäller mail program .Jag har 4 olika mail program

till 3 datorer och mobilen  .med samma mail adress ibland får jag inte mailen till alla.

Tack sam för svar MWH .johan

 

Vi börjar att ta ett steg bakåt från e-postklienterna för de är inte det viktigaste, det har primärt inte med e-postklienterna att göra utan vilken e-posttjänst du använder. Om man tar kompetenta e-posttjänster som Gmail, Outlook.com (ej att förväxla med e-postklienten Outlook) och liknande så synkroniserar dessa tjänster e-postservern med klienterna, dvs meddelandena som du kan läsa med webbmail i din webbläsare, och med alla olika e-postklienter som du använder på olika enheter. Det betyder att när ett meddelande kommer till servern så ligger det kvar där men kopieras ut till alla dina datorer/mobiler. När du läser ett meddelande synkroniseras statusen som läst till alla enheter, och när du raderar ett meddelande raderas det på alla enheter. På så sätt har du tillgång till allting överallt.

Många e-posttjänster som erbjuds av internetleverantörer erbjuder bara det som kallas POP/IMAP, vilket är extremt primitiva tjänster som inte erbjuder dessa möjligheter.

Vad är det för e-posttjänst du använder, är det någon av de moderna och kraftfulla, eller är det någon internetleverantör som exempelvis Telia, Comhem et cetera?


johan
Deltagare

    Hej. du menar att jag kan gå in på webbmailen och kolla vad jag saknar PS.jag har comhem. häls johan

    Det är inte säkert, det enklaste är helt enkelt att testa att logga in på deras webbmail och se vad du hittar.

    https://webmail.comhem.se/

    Comhem tillhör dem som använder extremt primitiv teknik. Om allting finns på webbmailen så är det de olika enheterna som har problem att hämta dina meddelanden. Om meddelanden saknas kan det bero på att någon av dina enheter använder en teknik som kallas för POP för att hämta meddelanden, och den tekniken raderar meddelanden på server efter att de har hämtats. Då behöver du gå in i varje e-postklients inställningar och undersöka vilken teknik som används för att hämta dina meddelanden, det minst dåliga du kan använda kallas IMAP och det du verkligen ska undvika heter POP.

    Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.