Delat: Skräppost.

Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år, 2 månader sedan.
Skapare
GDR
Åskådare

Jag läste i tidningen om ett problem med spam i mobilen och hur det kunde lösas. Mitt problem är lite annorlunda. Varje dag får jag spam i mobilen från en sida som inte finns. ”seleverans.com”. Hur gör jag för att blockera? Mig veterligt finns det ingen funktion i ”Inställningar” som gör det möjligt att blockera oönskade meddelanden. Obs att dessa meddelanden inte går till min gmailadress utan hamnar på startsidan i mobilen.

Bara för att vara på gränsen till övertydlig så antar jag att det är spam i form av oönskad e-post du tänker på? Jag är medveten om att spam i all enkelhet brukar kallas skräppost, men på en mobil blir termen lite annorlunda eftersom den kan inkludera även sms, mms et cetera.

Om det handlar om e-post så är förfarandet ungefär detsamma som för datorer, det bästa är om du med datorn surfar till webbversionen av din e-posttjänst och tittar vad det finns för verktyg för att hantera oönskad e-post. Om man sorterar bort den redan på servernivå, det vill säga i webbversionen, behöver man inte bekymra sig om att enheter som dator, mobil med flera ens behöver hämta skräpet eftersom det redan är bortsorterat.

Och om e-posttjänsten inte erbjuder sådana verktyg eller ens en webbversion, det finns fortfarande en del fossilgamla lösningar hos en del internetleverantörer, tycker jag att du helt enkelt ska byta e-posttjänst.


GDR
Åskådare

    Hejsan,
    Nej, det löste inte problemet eftersom ‘spammet’ inte går till mitt e-post konto. Det bara dyker upp som ett meddelande på skärmen, med signal som är låter lika som ett SMS eller e-post meddelande, så att kalla det spam var nog missvisande av mig.
    Detta inträffar varje dag och kommer alltid två gånger i följd. Dessutom två gånger/dag.
    Innehållet kan skifta från leverans av en Iphone som är på väg eller har misslyckats eller att jag vunnit Bitcoins. Detta problem började 19-10-17. Då var loggan Postnord, men det kan skifta till DHL eller Fedex.
    Senaste avsändare var en https adress: nya45uppdateri.com. Men det kan också skifta. seleverans.com, c.dejtmi.com. Sidor som mig veterligt antingen inte finns eller är oåtkomliga.
    Väldigt irriterande fenomen eftersom jag slutat lyssna på signalen, vilket gör att jag kan missa ett verkligt SMS.

    Med den beskrivningen tror jag inte att det handlar om e-post utan ett av två alternativ:

    1. Någon app på mobilen har en extremt otrevlig funktion för att visa annonser.

    2. Telefonen är infekterad med ett virus eller sabotageprogram som visar annonser.

    Jag skulle rekommendera att du installerar både Bitdefender Antivirus Free som finns i Fördelszonen samt Malwarebytes och använder de programmen för att försöka ta reda på vad du har drabbats av.

    Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.