e-post appen W10

Löst
Detta ämne innehåller 9 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  g5 8 år, 3 månader sedan.
Skapare
g5
Deltagare

Köpt ny dator med W10. Plötsligt fungerar e-posten inte längre i appen. Ännu inte synkroniserat. Det gick bra i ungefär 1 vecka. Har Telia och gmail konton – alla uppgifter om konton stämmer. Jag kan läsa posten på nätet, webmail och gmail. och posten kommer in i min iPad och iPhone.  Det egendomliga är att jag skickade ett mail genom appen från mitt ena konto till det andra som en test, och si både sänt och mottaget finns i mina apple apparater.  Vad kan ha hänt, har letat både här och där.Telia hänvisar som vanligt till sitt standard upplägg, och med Google går det inte att hitta kontakt vare sig med e-post eller chatt. Men det verkar ju mer som problem i min dator Lenovo H50-55 – använder tidigare windows live

Kan Ni ge mig en hint

Hur hämtar/skickar du meddelanden, är det via POP/IMAP och SMTP, eller synkroniserar du kontona?


g5
Deltagare

    IMAP och SMTP


    g5
    Deltagare

      I anslutning till min ursprungsfråga. jag har kört  dism och scannow och fått till svar ”found corrupt files and succesfully repaid them” – men det hjälpte inte

      Få du några felmeddelanden när appen försöker hämta och lämna meddelanden?

      Jag har för mig att Telia inte använder någon kryptering, så har i experimetnsyfte testat att stänga av digitala signaturer och krypteringen i appen?


      g5
      Deltagare

        inte felmeddelanden utan ”det gick inte att hitta något att visa här” inkorgen g-mail, och ”inte synkroniserat ännu ” skickat g.mail.  Telia kontot har jag temporärt tagit bort från appen.  Telia har något som de kallar e-post assistenten, troligen supportassistenten, som skall lösa inställningen av telia e-post.  Kontakt med Telia ger vid handen att detta hjälpmedel dock inte fungerar med windows appen.  Det hela är märkligt.  Det fungerade i ungefär en vecka i denna nya dator, g-mailen direkt telia kontot efter lite bökande i kontot, men helt utan assistans av Telia (upplevt detta tidigare från Teia) – Kunde jag bara finna ut; är det en inställning eller skall jag ta datorn under armen och kå tillbaka till affären!

        Om vi för tillfället ignorer det avstängda Telia-kontot, har du testat att synkronisera Gmail-kontot i stället för att använda IMAP och SMTP?


        g5
        Deltagare

          Graeca sunt non leguntur

          Jag vet inte hur man synkronisera e-post . jag vet bara att W10 mappen fungerade ca 7 dagar i min nya PC.  Enlligt Windows support är W10 appen en förenklad e-post och man kan i stället använda Windows Live också i W10, och så har jag gjort.  Men vad jag förstår från annat håll kommer Windows inte att upprätthålla Windows essential med support etc.  Om jag bara kunde begripa vad som hänt, alla kontouppgifter stämmer .

          Eftersom jag inte hittar någon hjälp här lägger jag ner ärendet

          Nog kan det kännas som grekiska ibland, men det kan vi fixa till.
          När man ansluter ett Google-konto till E-post-appen i Windows 10 kan det göras på två sätt när man har klickat på Inställningar (kugghjulet), Hantera konton, Lägg till konto. Antingen klickar man på Google och följer anvisningarna varvid E-post-appen kommer att synkronisera med Gmail, eller så klickar man på Annat konto för att ansluta via POP eller IMAP. Av dessa gå är det förstnämnda helt klart att rekommendera eftersom det gör det möjligt att ansluta flera enheter (datorer, mobiltelefoner, pekdatorer osv) och låta alla ha tillgång till all e-post.

          E-post-appen är precis som du säger synnerligen primitiv och kan närmast beskrivas som en mobiltelefon-app i jätteformat. Om man ska vara en riktig detaljpetare är det även rent teknisk en mobil-app, men det är en annan historia.
          Däremot tillhör Live Essentials med sina program den kategori av Microsoft-program som på gott och ont inte omfattas en någon specificerad livslängd, eller Lifecycle som Microsoft kallar det. Den kan i teorin finnas hur länge som helst eller  försvinna relativt snart eller om några månader, det finns ingen officiell information om vare sig det ena eller det andra.

          Om du vill testa något mer avancerat, eller mindre simpelt, tycker jag att du kan testa att ladda hem den senaste versionen av Windows Essential där Windows Live E-post är en del. Paketet innehåller en hel del olika program, men vid installationen kan du välja vilket/vilka du vill installera.
          http://windows.microsoft.com/sv-se/windows/essentials

          Ett annat alternativ är att du tittar på Mozilla Thunderbird, ett riktigt kompetent program som i likhet med Live E-post är på svenska och gratis.
          https://www.mozilla.org/sv-SE/thunderbird/


          g5
          Deltagare

            Tack för det sista svaret. Som fick mig att använda Windows Live Mail igen. Det fungerade med Telia men inte med G-mail där jag fick svar att den inte kunde hitta servern.och WLDcore.dll saknades. Då fann jag på annat ställe att i W10/Winddows Live låg denna fil och WLDlog.dll i ”Shared”  men inte i ”Mail” Nu begriper jag inte vad detta är men Jag kopierade över dessa två filer till ”Mail” och det tycksfungera.  Jag har noterat Thunderbird om jag skulle få problem igen, men jag vill inte ha för många program tillgängliga

            Stort tack

            Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.