Förbjuden file type i bifogad fil i mail

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 2 månader sedan.
Skapare
Grado000
Deltagare

När jag får ett mail som innehåller i  Word dokument (DOC) så markeras det med X och texten förbjuden file type. och går inte att öppna.

Om jag vidarebefordrar detta mail till en annan dator så uppträder inte felet.

Troligtvis handlar det om en säkerhetsinställning. Många filer, inklusive Word-dokument, kan programmeras att innehålla virus och sabotageprogram. Om sådana filer bifogas i ett e-postmeddelande kan det räcka att klicka på filen för att titta på filen, för att få datorn infekterad. För att vara på den säkra sida blockeras därför sådana filtyper automatiskt antingen av e-postprogrammet eller av det installerade säkerhetsprogrammet. För att undvika problemet är det enklast att be avsändaren att skicka filen igen, men som en zippad fil.


Grado000
Deltagare

    Jag har skickat Word dokument från andra datorer till min mailadress, felet uppträder alltid i min dator. Skickar jag till andra datorer uppträder inte felet. Så någon säkerhetsinställning i min dator verkar vara fel. Vad skall jag leta.

     

     

    Vad använder du för e-postprogram, och vad har du för säkerhetsprogram?


    Grado000
    Deltagare

      Windows live mail 2011,

      Microsoft security essentials

      Vi kan börja med Live Mail, för det är där jag tror säkerhetsfunktionen finns. Tryck på ALT-tangenten och gå in i menyn Verktyg och välj Säkerhetsalternativ. Om din version av Live Mail har så kallad bandmeny, gå i stället in under Arkiv -> Alternativ -> Säkerhetsalternativ. Gå in under fliken Säkerhet och ta bort markeringen vid alternativet Tillåt inte att bifogade filer som kan vara virus sparas eller öppnas. Klicka på OK-knappen.

      Jag råder dig dock att inte göra det. Live Mail är ett nedlagt program så inga fler säkerhetsuppdateringar kommer att släppas, och all support från Microsoft har upphört. Det betyder att befintliga säkerhetshål kommer att finnas kvar, och exploateras allt hårdare av hackare. Live Mail blir i allt högre grad ett säkerhetshot mot datorn, och att i det läget stänga av en säkerhetsfunktion är inte någon bra idé, framför allt inte med ett så bristfälligt extra skydd som Security Essentials.

      Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.