Går ej att skicka dokument med E-posten

Löst
Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  Gilla 8 år, 12 månader sedan.
Skapare
Gilla
Medlem

Vi är en ideell förening och jag är kassör. Men jag fick ett uppdrag, att även skriva en medlemslista. Jag hann inte med allt, så det blev en ny, som fick uppdraget Jag skickade mitt dokument i ett mail till den nya. Jag hade skrivit det i Word med en numrerad lista. I listan står namn, adress, tel, och mailadresser. Men mailadresserna försvann, så hon kan inte fortsätta med listan.

Kan det vara så, att dokumentet inte går att läsa ordentligt av henne, att det är så att säga skrivskyddat? Kan jag ändra skrivskyddet? Och på vilket sätt i så fall. Jag skickar med filen, så den går att läsa hos er. Det gick inte att bifoga listan. Det ska ju bara vara bilder.

 

MVH Gunilla/Gilla Ljungberg

Jag kan bara spekulera, men jag tror att det handlar om en säkerhetsrutin som har slagit till.
Det brukar även i vanliga fall vara ganska vanskligt att skicka Word-dokument ”naturellt” eftersom en hel del virus och sabotageprogram brukar döljas i Office-dokument (Word, Excel, Powerpoint med flera), och därför brukar både säkerhetsprogram och e-postprogram ta det säkra före det osäkra och helt enkelt blockera sådana filer. Eftersom ditt dokument även innehåller e-postadresser, vilket troligtvis tolkas som klickbara länkar av säkerhetsrutinerna, då blir det som det blir.
Det jag skulle rekommendera att du testar är att packa ditt Word-dokument i ett Zip-arkiv och skickar det i packat format. Det finns säkerhetsprogram som läser innehåll även i Zip-filer så det är ingen garanti för att det fungerar, men det är värt att testa.


Gilla
Medlem

    Hur bär jag mig åt att markera dokumentet i ett Zip-arkiv och skickar det i packat format. Jag är självlärd i det mesta som rör datorn. Men Zip har jag inte varit med om.

     

    Gunilla Ljungberg

    Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.