gmail – spara lösenord

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 5 månader sedan.
Skapare
Programwille
Medlem

Windows 10; IE11, Norton 360 Premier

Har flera g-mail konton som jag önskar kunna nå på datorn, vilken endast jag använder. Efter det jag bytt lösenord på g-mailen erbjuder sig IE inte längre att spara lösenorden, trots att datorn är beviljad möjligheten. Likaså har det börjat dyka upp sekretessvarningar om att tillåta/spärra cookies. Varningarna har blivit en plåga o det verkar som om de trots kryss i rutan för liknande cookies spärra/tillåta inte följs.

Då man byter g-mailens lösenord dyker det ju också upp massor av frågor kring sekretess o säkerhet, vilka man säkert ‘slarvar igenom’ då man har bråttom att nå sin mail. Troligen har jag svarat ‘fel’ på något.

Då jag kollade upp listan över sparade lösenord på datorn kom jag på förundran: VAD innebär detta – se bifogad fil????

Det brukar vara en kvarleva med information som hör samman med en app eller ett program som redan har plockats bort eller avinstallerats.

 

Har du testat följande guide?

http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/fill-in-forms-remember-passwords-autocomplete#ie=ie-11


Programwille
Medlem

    Hjälpen jag fick från microsoft -hemsida gav inte svar på varför IE11 inte längre frågar om man vill spara lösenordet för g-mailen. Alla inställningar helt o k från tidigare och lösenord för andra siter sparas nog. Har G-mailen plötsligt fått nya direktiv, vilka jag missat.

    Fungerar det om du till exempel testar Edge?

    Om det är någon inställning i IE11 som är problemet, då borde inställningarna för lösenordshanteringen lösa det, möjligvis efter att du har avaktiverat funktionen, klickat på OK och sedan går tillbaka och aktiverar den igen. Jag bifogar länken till den svenska guiden som jag borde ha länkat till redan i det förra inlägget.

    http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/fill-in-forms-remember-passwords-autocomplete#ie=ie-11

    Om det däremot handlar om att en hastig tryckning eller klickning ligger bakom problemet, då kan det lika gärna vara Norton som har fått instruktionerna att blockera funktionen. Då behöver du gå in i Nortons lösenordshantering för att försöka korrigera problemet.

    Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.