Grupputskick

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 10 månader sedan.
Skapare
KarinPC
Medlem

Jag arbetar i en idiell organisation. Jag har gjort grupper i ”Kontakter”. Jag vill göra utskick till dessa (en eller alla). 

Jag får många som inte har går fram, till adresser som jag är säker på att de är riktiga.

Jag får felmeddelande om adresser som jag inte lagt in i gruppen. Adresser som jag försökt ta bort ur kontakter men inte kan finna.

Att skicka ut nyhetsbrev och den typen av utskick är en uppgift som kan erbjuda ett hav av trassel, vilket du uppenbarligen har börjat upptäcka. En del handlar om hur många du skickar till och hur många utskick du gör varje månad, men väldigt mycket handlar om sådant som ligger utanför din kontroll. En av de främsta anledningarna till detta är att i princip alla internetleverantörer och företag som erbjuder e-posttjänster tar i med hårdhandskarna mot allt som de ens misstänker kan vara utskick av skräppost.
Låt oss säga att skapar en helt korrekt grupp som enbart innehåller korrekta e-postadresser. När du klickar på Skicka-knappen skickas det som i praktiken är ett e-postmeddelande med väldigt många mottagare till e-postservern hos din internetleverantör som kan reagera antingen på att det kommer ett e-postmeddelande med många mottagare eller på att den behöver skicka för många e-postmeddelanden på för kort tid (beroende på vad som är tillåtet hos respektive internetleverantör) och helt enkelt kasta ditt meddelande.
Kommer meddelandet förbi den passagen kommer den ändå att råka ut för samma hinder på varenda server hela vägen fram till mottagarnas e-postklienter – som också kan reagera på att det är ett massutskick och kasta det i skräppostmappen.
Detta kan förklara varför det ”studsar” på korrekta adresser.

Att du får studs från adresser som du inte har skickat till kan vara att du skickar meddelandet till adress A, som på mottagarens server slussar meddelandet vidare till en adress C, och när den inte fungerar blir det en studs på adress C som letar sig tillbaka till dig. Då får du en studs på en adress som du inte har skickat till.

Beroende på hur många personer du skickar till skulle jag rekommendera att du anlitar en tjänst kan erbjuder tjänster för den här typen av utskick, till exempel https://www.getanewsletter.com. Deras tjänster gör dessutom att det blir lättare för dig att hålla koll på vilka du skickar till, vilka som kommer fram och mycket annat.


BJ-35
Medlem

    Jag har haft liknande bekymmer sista månaderna med grupputskick som fungerat utan mankemang i alla år. Jag använder Gmail.

    Så har t ex under våren inga comhemadresser levererats. Enl Comhem beror det på säkerhetsfunktioner i Gmailservrar som inte ”godtar” comhemadresser. De anser det vara Gmails fel och gör tydligen inget åt det. Jag har övergått till att skicka till comhemadresser från Outlook.

    En annan ny företeelse inom samma område är att Gmail inte garanterar att mail från Teliaadresser  verkligen kommer från Telia enl meddelande i varenda mail från Teliaadress. 

    Inte tycker jag det blivit enklare att skicka e-post!

    Det är exakt sånt som kan hända om man försöker göra massutskick på egen hand, det existerar så mycket spam och skräppost på internet att alla aktörer mellan avsändare och mottagare har tvingats vidta åtgärder, och de kan drabba oskyldiga personer som dig i det här fallet. Detta kan, som du redan har upptäckt, att en e-posttjänst fullständigt blockerar en annan e-posttjänst (vilket ska tilläggas bara inträffar om man gör massutskick och andra till synes misstänkta utskick), att e-postkonton har kvoter för hur många meddelanden som för skickas under en viss tid och så vidare.
    Om man skickar e-post som vanligt, det vill säga med bara en eller väldigt få mottagare (till exempel familjen eller liknande), så har det blivit mycket enklare och mer praktiskt att skicka och hantera e-post. Det är när man försöker gå utanför de vanliga ramarna, som i ditt fall, som det trasslar till sig.
    Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.