Hur få sin g-mail i en ny dator när man glömt sitt lösenord?

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 6 månader sedan.
Skapare
vidarferm
Åskådare

En vän till mig har köpt ny dator och vill föra över sin g-mail till den nya datorn, men har glömt lösenordet. Mailprogrammet installerades i den gamla datorn för många år sedan (vet inte exakt när, kanske 6-8 år sedan). När vi försöker installera mailprogrammet i den nya datorn frågas efter lösenordet och när inte detta kan ges får vi en massa andra frågor, bl.a. om exakt när lösenordet först användes (vilket hon ju inte heller kommer ihåg). Vidare frågor om e-mail-adresser som hon brukar använda. Detta senare har vi kunnat skriva in, men detta är uppenbarligen inte tillräckligt för att verifiera att hon är den hon utger sig vara, utan tillgången nekas.

Hon har fortfarande tillgång till sin g-mail i sin mobiltelefon, men eftersom lösenordet aldrig visas i klartext, så hjälper ju inte detta för inloggning på den nya datorn. Vid något tillfälle har vi fått ett mail till mobilen från Google med en länk som anges visa lösenordet, men eftersom inte heller detta visas i klartext, så hjälper ju inte detta.

Hon vill helst inte byta mailadress, eftersom hennes vänner ju skickar sina mail till den adress hon nu har.

Vidar Ferm

 

Jag har full förståelse för att hon inte vill ändra e-postadress, en adress man har använt länge är värd att kämpa för.

Jag antar att ni har försökt med det som Google föreslår på den här sidan:
https://support.google.com/accounts/answer/41078?hl=sv

Har hon fortfarande tillgång till den gamla datorn där e-postprogrammet kan använda adressen?

Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.