Kan ej skicka e-post från vissa t.ex. när jag scannat.

Inte löst
Detta ämne innehåller 9 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av PC-tidningen support PC-tidningen support 9 månader, 2 veckor sedan.
Skapare
goranalex1
Deltagare

Det kommer upp text enl. följ.:”Kan ej utföra åtgärd p.g.a. det ej finns associerat e-post program. installera ett e-post program eller skapa en association med kontrollpanelen standardprogram om ett e-post program redan är installerat”.

Jag använder g-mail utan problem i övrigt.

Tacksam för hjälp.

Göran

Använder du Gmail i webbläsaren eller tillsammans med ett e-postprogram?


goranalex1
Deltagare

  Vet ej.Hur kollar jag detta?

   

   

  Startar du exempelvis Chrome, Firefox, Internet Explorer eller Edge och surfar till mail.google.com (eller http://www.gmail.com), eller startar du något annat program för att läsa och skriva e-post?


  goranalex1
  Deltagare

   Jag har Chrome och använder endast gmail.

    

   Om du bara surfar till Gmail och använder webbläsaren för att läsa och skriva e-post, vilket du tydligen gör, då har felmeddelandet troligtvis rätt – eftersom du inte använder något e-postprogram är det inte säkert att funktionen e-post är kopplat till något e-postprogram (eftersom du använder webbläsaren, som inte är ett e-postprogram). Vilket Windows är det du använder?


   goranalex1
   Deltagare

    W 10 på Laptop och W 7 på stationära datorn.

    I Windows 10 går du in under Inställningar / Appar / Standardappar, där kan du kontrollera om och i så fall vilket program som är standardprogram för E-post (det kan vara så att exempelvis appen E-post är standardapp men inte konfigurerad och därför inte fungerar).

    I Windows 7 söker du efter och startar Standardprogram, och kontrollerar om och i så fall vilket program som är satt som standardprogram för e-post under Ange dina standardprogram.


    goranalex1
    Deltagare

     Där finns så många namn att välja på (100-tals) nämn något som är lämpligt.Där finns inga av de du nämnde.

     Det finns egentligen inte speciellt många e-postprogram att välja mellan, så det handlar egentligen inte om att jag kan föreslå något som du ska välja eftersom det inte är säkert att du har något installerat e-postprogram som gör att välja (med undantag av Windows 10 där appen E-post är en del av operativsystemet. Om du inte har Outlook (ej att förväxla med outlook.com som är något helt annat), Thunderbird, Mailbird, eM Client eller Opera Mail installerat på datorn finns det inget att välja. I så fall behöver du ta ett steg tillbaka och bestämma dig för vilket av e-postprogrammen som du vill använda, installera och konfigurera programmet så att det hanterar dina e-postkonton. Då kan du välja e-postprogrammet som ska vara standardprogram för e-post och få tillgång till att funktionalitet som det innebär.

     Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet