Konstiga mejl från mitt konto

Inte löst
Detta ämne innehåller 7 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 4 månader sedan.
Skapare
Elisabet Hellsten
Medlem

Det kommer konstiga mejl skickat från mitt konto utan min vetskap, se bifogade bild? Vad kan jag göra?
Mvh

Elisabet Hellsten 

 

Det första jag skulle göra är att byta lösenord på det e-postkonto som står som avsändaradress, ifall någon har knäckt lösenordet eller kommer åt ditt konto på något annat sätt (sparat lösenord på en annan dator eller liknande). Titta även i skickat-mappen på Google-kontot om det konstiga meddelandet även finns där.

 

Om det kommer fler även efter att du har bytt lösenord, kan det vara så att en för ändamålet konfigurerad server används för att skicka skräppost med din adress som avsändare. I så fall skulle jag kontakta Googles support med ärendet.

 

Det är endast två mottagare som har fått det konstiga mejlet men de har mottagit det flera gånger. Det finns inga ”konstiga” mejl i min Skickat-mappen.

 

Då verkar det som att det skickas från en oauktoriserad server. Eftersom det klassas som otillåten användning och det är Google som utsätts för det (eller rättare sagt så utsätts de indirekt eftersom någon utger sig för att vara Google), så skulle jag rekommendera att du tar kontakt med Google på http://www.google.se/intl/sv/contact, de borde vara intresserade av att spåra avsändaren.

 


barnen
Medlem

    Hej

    Vad kan det bero att när jag skriver en Mailadress

    det går bra enda till jag skall skriva efter @ så får jag trycka 

    två gånger på på första bokstaven efter @

    Var är det detta inträffar, är det i en webbläsare eller i ett e-postprogram eller någon annanstans?


    barnen
    Medlem

      Det är i e-postprogram

      barnen

      Vilket e-postprogram?

      Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.