Konstiga tecken vid utskrift

Inte löst
Detta ämne innehåller 6 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år sedan.
Skapare
[email protected]
Deltagare

När man skriver ut mail som jag skickat (använder Windows Live mail) så blir å, ä och ö konstig tecken. Mailet blir svårt att läsa.

Det beror på att någonstans från e-postmeddelandet (där jag misstänker att de svenska tecknen ser korrekta ut) fram till utskriften är det någonting som använder fel teckenuppsättning. Har du kontrollerat så att de senaste drivrutinerna för skrivaren är installerade, och att eventuella extraprogram som har med skrivaren att göra är uppdaterade?

Vad händer om du kopierar texten med de korrekta tecknen och klistrar in den i till exempel Anteckningar eller en ordbehandlare och skriver ut texten därifrån? Blir tecknen rätt i programmen, och blir de rätt i utskriften?

Har kopierat texten och klistrat in den både i anteckningar och i word och då ser allt normalt ut.

Provade att skriva ut mailet i en annan skrivare jag har och som inköptes i höstas, alltså ny. Även där blir å ä ö knasiga.

Tror att jag kommit på vad som är boven i dramat. I mitt mail har jag infogat en bild. När jag tog bort bilden skrevs texten ut normalt. Då blir min följdfråga: Om jag vill infoga en bild i mailet, hur ska jag göra för att mottagaren ska kunna skriva ut mailet med normala å ä ö?

Vad är det för e-postklient du använder?

Jag använder Windows Live Mail.

Jag skulle föreslå att du undersöka denna tråd på Microsofts forum som verkar ta upp exakt ditt problem. Dels innehåller tråden flera förslag på lösning, och om inget av dem hjälper skulle jag föreslå att skriver ett egen inlägg i där så att Microsoft-personen som håller i ärenden kan hjälpa dig också.
http://answers.microsoft.com/sv-se/windowslive/forum/livemail-email/problem-med-teckenkodning-och-utskrift-fr%c3%a5n/880f5eca-b493-445e-8cf8-bdef6c2f5104?page=1

Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.