lagringsmapparna tar utrymme?

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 9 månader sedan.
Skapare
lustochfŠägring
Deltagare

Hej. Jag kör med Windows Live. Lagringsmapparna, tar de utrymme i mitt e-postkonto. Jag får tidvis info om att utrymmet i e-posten nästan är fullt. Måste jag gå in på Webbmailen för att skapa utrymme = rensa. räcker det inte att jag tar bort dem i Live 2012? tack

Det kan de göra, det beror på vad använder för e-posttjänst (Gmail, Outlook.com, din internetleverantör et cetera). Du får undersöka vilket av sätten som du använder, en grov sammanfattning är att följande finns att välja mellan.

POP (eller POP3) – en forntida standard där grundinställningen är att e-post laddas hem till din e-postklient för att sedan raderas på e-postservern (även om det finns sätt att kringgå detta). På sätt och vis betyder det att servern rensas automatiskt, och då borde det inte bli någon platsbrist.
När jag säger forntida menar jag faktiskt forntida om än med datormått mätt. POP3 lanserades 1988. POP4 lanserades aldrig och arbetet med det lades ner 2003.

IMAP – I praktiken lika forntida som POP3, men lite kraftfullare i det att den lämnar e-post på servern även efter att den laddats hem till e-postprogrammet, vilket i teorin gör det möjligt att använda samma e-postkonto på fler än en enhet. Eftersom e-post lämnas på servern måste du radera e-post manuellt, vilket även ska radera den på servern.

Synkroniseringstekniker, och här hittar vi modernare tekniker som används av tjänster som Outlook.com och Gmail. Även här synkorineras det som finns i e-postklienten på din dator/smartmobil/platta, och om du raderar e-post i klienten försvinner den även från servern.

Så den initiala frågan är vilken e-posttjänst du använder och på vilket sätt ditt program hanterar e-posten?

Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.