Min dator verkar skicka ut e-post..

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år sedan.
Skapare
PederiTanto
Medlem

Hej,

jag får en massa e-post, som ser ut så här:

det betyder väl att det skickats från min dator..

Hur gör jag för att slippa?

Fråga 2: Finns det någon funktion som gör att jag kan spara på två diskar samtidigt med en enda knapptryckning, vore bra..

 

Det gick inte att leverera meddelandet till följande personer eller distributionslistor:

 

[email protected]
Ett fel uppstod vid leverans av meddelandet till mottagarens e-postadress. Detta meddelande kommer inte att skickas igen automatiskt. Försök att skicka meddelandet igen manuellt, eller lämna följande text till systemadministratören.

 

Följande organisation avvisade meddelandet: pmail.utanet.at.

 

Angående e-posten
Det kan vara så att din dator har blivit infekterad av ett virus eller ett sabotageprogram. För att försöka ta reda på det är det det gamla vanliga sättet som gäller – använda varenda antivirus- och antimalwareprogram du kan komma över och se om de hittar något. Du hittar till exempel Malwarebytes’ Antimalware i Fördelszonen, och det finns även oinlineverktyg som ESET Free Online Scanner (http://www.eset.com/au/home/products/online-scanner/), Norton Security Scan (https://security.symantec.com/nss/getnss.aspx?langid=ie&venid=sym) och Microsofts egna Malicious Software Removal Tool (http://www.microsoft.com/security/pc-security/malware-removal.aspx).
Det behöver dock inte finnas något på din dator, utan det kan vara e-post som har skickats via en falsk e-postserver. Om man ska jämföra med att skicka ett vanligt brev så är det som att jag skriver ett brev men skriver din adress som avsändare och lämnar till brevbäraren. Om brevet kommer fram framstår det som att det är du som har skickat eftersom det står din avsändaradress. Om det däremot inte kommer fram skickas det tillbaka till avsändare, det vill säga till dig. Och där sitter du och undrar var det icke levererade kuvertet kommer från. En korrekt brevbärare/e-postserver tittar på kuvertet när jag försöker skicka, konstaterar att min adress och avsändaradressen är olika, och vägrar ta emot kuvertet. En falsk brevbärare/e-postserver har modifierats för att ignorera om avsändaren och den påstådda avsändaren är olika, och försöker skicka brevet ändå.
Du behöver med andra ord inte ha något skräp på datorn.

Angående att spara på två diskar samtidigt, menar du att du vill spara till exempel ett dokument eller en bild, så att filen sparas på två ställen samtidigt? I så fall blir svaret njae, för det finns inte något sätt att göra det som standard, men det kan finnas en lösning ändå. Leta reda på ett program som klonar en mapp, så att när du sparar en fil i den mappen kommer den automatiskt att kopieras till en annan mapp. Resultatet blir att filen verkar sparas på två ställen samtidigt, men det har lagts till ett steg i processen för att kopiera filen. Jag har inte testat någon sådant program så jag kan inte rekommendera något, men det finns exempelvis FolderClone (http://www.folderclone.com/) och FeeFileSync (http://www.freefilesync.org/) men eftersom jag som sagt inte har testat något av demn får du välja om du vågar testa dem.
Ett annat modernare alternativ är att installera ett klientprogram för Dropbox (www.dropbox.com) eller OneDrive (www.onedrive.com). Principen är densamma – filer och mappar som placeras i programmens utpekade mapp kommer att kopieras, men i stället för att kopieras till en annan plats på din dator kopieras de till ditt lagringsutrymme på internet, så att du kan nå filerna även från andra datorer och mobiltelefoner. Det beror dock lite på hur mycket lagringsutrymme du behöver, hos Dropbox för du två gigabyte gratis och hos OneDrive 15 gigabyte, men det går att för en billig slant köpa extra utrymme och du kan även få gratis extrautrymme via tips.

Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.