Mozilla Thunderbird

Inte löst
Detta ämne innehåller 6 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  beroldo 8 år, 6 månader sedan.
Skapare
beroldo
Deltagare

Har tidigare haft Thunderbird på svenska men är nu hela tiden på engelska! Kan inte hitta något lätt sätt att ändra till svenska! Sett att andra har haft samma problem! Tacksam för snar hjälp! Vista Home!

Tyvärr lyckas jag inte återskapa problemet, när jag laddar hem och installerar Thunderbird från nedanstående adress blir allting på svenska utan att jag ändrar ett dugg. Däremot lycka inte jag heller hitta någonstans där det går att ändra språk. Utan att ha grävt i saken verkar det som att det inte går att växla fram och tillbaka mellan olika språk i samma installation, utan att man måste installera rätt version från början.

https://www.mozilla.org/en-US/thunderbird/all/


beroldo
Deltagare

    Tack för svar! Tyvärr ställd! Är det någon som uppmärksammar Thunderbird på problemet med språkalternativ – vad jag vet finns ändringsmöjlighet i andra dylika program!? Kan jag avregistrera den engelska versionen och nyregistrera svensk version utan att tappa mitt nuvarande innehåll = adresser, sparade filer etc? Tacksam för svar!

    Jag skulle gissa att folket bakom Thunderbird är medvetna om hur det ligger till med språken, men av någon anledning verkar de har gjort det aktiva valet att inte göra så att programmet har stöd för språkväxling. Det är för övrigt inte det enda språkproblemet programmet har, det saknar till exempel stöd för internationella e-postadresser (kallade EAI eller IMA). Allt detta kan möjligtvis bero på att utvecklingen i det närmaste lades ner 2012, och även om programmet fortfarande utvecklas i liten skala blir det hela tiden mer och mer frånsprunget av modernare program.

    Om du använder synkronisering mot en e-posttjänst på internet, till exempel Gmail eller Outlook.com, så att du även kan hatera din e-post och kontakter via en webbläsare, då lär det inte vara några problem att avinstallera och installera en ny version. För säkerhets skull är det dock bäst om du gör en komplett säkerhetskopiering av allt du vill ha kvar innan du ger dig på ändringen. Förhoppningsvis ska det inte behövas utan lösa sig smidigt på alla sätt, men det är alltid bättre att ha en säkerhetskopia som inte behövs än en säkerhetskopia man önskar att man hade haft.


    beroldo
    Deltagare

      Tack så väldigt mycket för uttömligt bra svar! Vilket motsvarande program är mer utvecklat/up to date att rekommendera om man skulle frångå Thunderbird – som jag tidigare hittills tyckt fungerat bra? Om möjligt – tacksam för svar!

      Tyvärr är marknaden för e-postklienter en synnerligen ensidig historia. Om man gör utanför Microsoft Outlook, som ju är ett kommersiellt program och ej att förväxla med tjänster Outlook.com, så finns det inte speciellt mycket att välja mellan om man vill ha en klient som är av det lite mer avancerade slaget.
      Ett alternativ är Windows Live E-post som är en del av programpaketet Windows Essentials (http://windows.microsoft.com/sv-se/windows-live/essentials) eller Windows Mail som är en inbyggd del av Vista.
      Annars får man oftast bege sig ut vad som närmast får beskrivas som obanad terräng för att hitta andra e-postklienter, men det finns sådana som Pegasus Mail (http://www.pmail.com), eM Client (http://www.emclient.com) och några till, men tråkigt nog är Thunderbird trots sina skavanker och tynande tillvaro ett av de bästa alternativen till Outlook och Windows Live E-post.


      beroldo
      Deltagare

        Många tack för vänligt och – vad jag förstår – så långt möjligt utömmande svar! Får fundera och begrunda innan jag gör slag i att företa någon ändring!

        Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.