Outlook på svenska

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 5 månader sedan.
Skapare
beroldo
Deltagare

Thunderbird gick inte att ändra till svenska, ens om jag gjorde nyinstallation! Ni rekommenderar Outlook.com, men den kom enbart på engelska + div andra språk men inte på svenska, annat än Microsofts bakgrund, som är på svenska! Även om jag förstår engelskan i Outlook mail, så är det på svenska jag vill ha det – om det går! Annars kan jag lika gärna fortsätta med Thunderbird! Är en aning skeptisk till gmail – skall jag inte vara det, och kan gmail arbeta på svenska – har för mig att jag provat det för något/några år sedan, då jag vill minnas, att det var på svenska, men var då så belamrat med reklamsnuttar etc, så jag gick ifrån! Använder mig av Mozilla Firefox – är det anledning att gå över till Google Chrome? Kan jag använda @tele2 om jag kör Outlook alt gmail? Är de båda sistnämnda var för sig eller har de något direkt gemensamt som t ex varit fallet med Hotmail? Ville gärna ha en direktkontakt per telefon med Microsoft för att få råd i språkfrågan, men hittade inget telefonnummer! Tacksam för svar!

Det var många saker på en gång, men om jag börjar att svara på två saker så kan vi fortsätta att bena upp därifrån.

1) Om det underlättar för dig att använda outlook.com på svenska så är det inga problem att fixa det. Logga in på outlook.com som vanligt med webbläsaren, klicka på kugghjulet uppe till höger och välj Option (eftersom du fortfarande har på engelska). På sidan som öppnas finns det fasligt många inställningsmöjligheter, men leta reda på rubriken Customizing Outlook.com och under den rubriken finns Language. Klicka på länken, leta reda på och välj Svenska, och bläddra sedan längst ner på sidan där du klickar på Save-knappen. Nu har du Outlook.com på svenska.

2) Det är fritt fram att gå över till Google Chrome (eller använda den parallellt med Firefox) om du vill ha en webbläsare som är flexiblare, snabbare, och osäkrare än till och med Firefox.


beroldo
Deltagare

    1) Många tack för bra svar avseende Outlook.com på svenska (=pga att jag inte ensam läser av vad som kommer mm) – gick smidigt att komma dit!

    2) Har sedan tidigare både Firefox och Google Chrome! Firefox fungerar oftast bäst vad avser bank etc där Chrome mycket ofta ställt till med många stopp på vägen genom bankens alla steg – och samtal med banken inte hjälpte! Använder mig av Vista Home Premium! Hur är det med integritets-säkerheten  etc hos Google/Chrome alt Firefox?

    Av svaret ovan får jag uppfattningen, att Chrome är snabbare mm men mer osäkert än Firefox! Är det rätt uppfattat och vad är det som är mer osäkert med Chrome?!! Tacksam för svar!

    Det är svårt att prata om för- och nackdelar med olika webbläsare utan att starta någon form av religionskrig, men jag kan försöka.
    Jag lägger inte någon vikt på vad man tycker är praktiskt eller vad man har för favoritwebbläsare, det står var och en fritt att välja. Alla de stora webbläsarna har ett tillfredställande integritetsskydd om man väljer privat surfing (det som till exempel heter Inkognito i Chrome) och när man talar om säkerhet inkluderar man inte heller säkerhetsbrister i webbläsaren tillägg, då dessa är frivilliga att använda. Om man däremot enbart ser till kända säkerhetshål, vilket även indirekt visar hur utsatt en webbläsare kan vara för angrepp när man surfar, så specificerade säkerhetsföretaget Secunia för en tid sedan webbläsaren Avant som den farligaste produkten på marknaden. Om man däremot bara ser till de stora webbläsarna dyker tre av dem upp på företagets topp 20-lista och Chrome har flest säkerhetshål av de tre. På andra plats kommer Internet Explorer (där man har klumpat ihop alla supportade versioner från IE11 och bakåt) tätt följd av Firefox. Microsoft Edge finns inte med på topp 20-listan.

    När det sedan handlar om snabbhet mäts detta på väldigt många olika sätt och det är även avhängt på om och hur många tillägg man använder, om man använder en 32- eller 64-bitars webbläsare och så vidare. För enkelhetens skull kan man säga att Internet Explorer, Chrome och Firefox kämpar mot varandra i fråga om snabbhet medan Edge är den snabbaste men också den mest primitiva eftersom den ännu inte har stöd för tillägg och expansioner.


    beroldo
    Deltagare

      Tack så väldigt mycket för bra och uttömmande svar! Efter allt har jag kommit fram till att jag känner mig mest trygg med Firefox och Thunderbird, så jag stannar härvid i den här frågeomgången – om jag inte av någon plötsligt nypåkommen anledning får orsak att återkomma! Än en gång – många tack!

      Så länge Firefox och Thunderbird fungerar för dig, då finns det ingen direkt anledning att byta. Vem vet, plötsligt kanske det dyker upp något nytt alternativ som får dig att vilja undersöka om du ska byta, men den dagen – det pysslet.

      Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.