Spam i E-post

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 4 månader sedan.
Skapare
hjalmar10
Medlem

Vissa meddelanden som kommer in i en bärbar dator bedöms av datorn vara spam  och skickas av denna direkt till mappen Spam. Där kan jag senare hämta dem och läsa dem. Kan jag själv bestämma om ett meddelande från en av mig känd avsändare ska behandlas som spam eller inte? Datorn har operativa systemet Windows 8,  e-postprogrammet är Microsoft Outlook 10, och ett Avast Antivirus program är installerat. Kan jag allmänt sett enkelt flytta över post, som inkommit i mappen Spam, till mappen Inkorgen? 

Jag vore mycket tacksam för ett svar på mina frågor.

Med bästa nyårshälsningar/ Kjell

Om du hittar e-post som har hamnat bland skräpposten är det enklaste sättet att flytta det till en lämpligare mapp att helt enkelt dra och släppa meddelandet från skräppostmappen till den mapp där du vill lagra den.
Egentligen är det enkelt att se till att e-post man vill ha inte hamnar bland skräpposten, och det är att högerklicka på e-postmeddelandet och antingen skapa en regel där man talar om hur meddelandet ska hanteras (exempelvis flyttas till någon specifik mapp) eller helt enkelt tala om att det inte är ett skräpmeddelande. Ibland är det dock inte så enkelt, men det är en bra utgångspunkt.
Ibland kan kombinationer ställa till med problem, till exempel om man använder antispamprogram, eller antivirusprogram med antispamfunktion. Då kan programmens antispamfunktioner sätta krokben för varandra, och om du godkänner e-post i ett program kan det fortfarande blockeras i ett annat.
I ditt fall tror jag dock att det räcker att högerklicka på den aktuella e-posten och välja vad du vill göra.

Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.