Uppdatering av Thunderbird.

Inte löst
Detta ämne innehåller 8 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  bhjohansson 7 år, 12 månader sedan.
Skapare
bhjohansson
Deltagare

För ett par dagar sedan uppdaterades Thunderbird i min dator med Windows 10, och därefter kan jag varken ta emot eller sända mail. Jag har avinstallerat Thunderbird och installerat det på nytt, men det hjälper inte. Har det att göra med att jag hade kopplat min konto hos Bredband2 till mitt Gmail-konto, så att mailen kom både till Thunderbird och Gmail? (Inte heller Gmail tar emot några mail från Bredband2 efter uppdateringen.) Jag har också en annan dator, med Linux, där Thunderbird uppdaterades idag, och där fungerar programmet perfekt efter uppdateringen. Där kan jag både ta emot och skicka mail från Bredband2-kontot.

Får du några felmeddelanden som kan ge några ledtrådar?

Bara för att förtydliga så skickas din e-post från Bredband2 till Gmail-kontot (eller Gmail hämtar det från Bredband2 beroende på hur man ser på saken), och Thunderbird har bara hämtat det från Gmail? För du har väl inte hämtat samma mail från två platser?


bhjohansson
Deltagare

    När jag startar Thunderbird eller om jag klickar på Hämta meddelanden står det längst ned Ansluten till mailin.bredband2.com, och det gröna fältet har nått längst till höger, men efter en ganska lång stund försvinner både texten och det gröna fältet utan något felmeddelande.
    Försöker jag skicka ett mail kommer det efter en lång stund upp en ruta med texten: Det gick inte att skicka meddelandet. Meddelandet kunde inte skickas eftersom anslutningen till utgående server (SMTP) mailout.bredband2.com gjorde timeout. Försök igen.

    I felkonsolen står bl.a. följande:

    1462605108328 addons.update-checker WARN Update manifest for {972ce4c6-7e08-4474-a285-3208198ce6fd} did not contain an updates property

    1462605108526 addons.update-checker WARN Update manifest for [email protected] did not contain an updates property

    Tidsstämpel: 2016-05-07 09:11:48
    Fel: 1462605108531 addons.xpi ERROR Failed to clean updated system add-ons directories.: Win error 2 during operation DirectoryIterator.prototype.next on file C:UsersBengtAppDataRoamingThunderbirdProfilesmw1glboo.defaultfeatures (Det går inte att hitta filen.
    ) ((unknown module)) No traceback available
    Källkodsfil: resource://gre/modules/Log.jsm
    Rad: 751

    Tidsstämpel: 2016-05-07 09:14:33
    Fel: DEPRECATION WARNING: Encoding to non-UTF-8 values is obsolete
    You may find more details about this deprecation at: http://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=790855
    resource://gre/components/mimeJSComponents.js 438 MimeConverter.prototype.encodeMimePartIIStr_UTF8

    Källkodsfil: resource://gre/modules/Deprecated.jsm
    Rad: 79

    Tidsstämpel: 2016-05-07 09:19:23
    Fel: NS_ERROR_UNEXPECTED: Component returned failure code: 0x8000ffff (NS_ERROR_UNEXPECTED) [nsIMsgMailNewsUrl.server]
    Källkodsfil: resource:///modules/activity/alertHook.js
    Rad: 48

    (Nu är det ju som sagt ingen panik, eftersom jag kommer åt mailen från min andra dator. Jag undrar bara vad det är som har gått snett.)

    Eftersom du har kopplat ihop Bredband2 och Gmail, vad hände rom du struntar i Bredband2:s servrar och enbart använder Gmail (för e-posten borde ju komma fram ändå tack vare hopkopplingen)?


    bhjohansson
    Deltagare

      Gmail tar emot mail till Bredband2. (Jag skrev i mitt första inlägg att Gmail inte tog emot några mail till Bredband2, men det verkar vara fel. Eller också beror det på att jag i Gmail sedan gick in på Inställningar / Kolla e-post från andra konton (med POP3) och tog bort kopplingen till Bredband2 för att se om det hjälpte. När jag nu åter har ställt in Gmail att kolla Bredband2 så får jag mail därifrån.)

      Så nu fungerar det alltså att Gmail hämtar din e-post från Bredband2 så att du kan använda Gmail för all e-post, och Thunderbird kan kan hantera ditt Gmail-konto? I så fall fungerar väl allt som det ska så länge du inte försöker ansluta även Bredband2 till Thunderbird?


      bhjohansson
      Deltagare

        Ja, nu hamnar e-posten till Bredband2-adressen hos Gmail, så jag kan läsa den och svara därifrån.

        Då låter det som att problemet är löst?


        bhjohansson
        Deltagare

          Ja, de mail som sänds till Bredband2-adressen får jag nu i Gmail. (Så jag behöver inte använda Thunderbird.)

          Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.