Win 8.1

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 1 månad sedan.
Skapare
Coccobello
Medlem

Skall lägga till en kontakt i min e-post telia.com. Klickar på Kontakter på startsidan. Sveper upp apparna nederst. Högerklickar på appen kontakter men där finns ingen rad ”lägg till kontakt”. Har provat allt enl. infon.


wolvesdancin
Deltagare

    Det är ofta till stor hjälp för den som försöker besvara en användares fråga om han/hon uppger vilket operativsystem den aktuella enheten (ofta en PC) körs på, vilka program som används i samband med problemet, och ifråga om e-post vilken e-post-klient användaren använder samt vilken MUA. Samt om användaren har POP3-konfigurerat eller använder IMAP?

    Du har dock i rubriken skrivit Win 8.1 så frågan om vilket OS du har är ju besvarad.

    Dessutom – på vilken info syftar du exakt?

     


    wolvesdancin
    Deltagare

      Det du skriver får mig alltså att utgå ifrån att du med det förfarande du försökt använda syftar på en dator med OS Win 8.1. I det följande finns angivet hur det av dig beskrivna förfarandet – på en dator med mus – kan ersättas genom att hantera musen på visst sätt.

      När du har konfigurerat din mailtjänst har du – förutsatt att du har OS 8.1 på din dator – kunnat välja mellan att använda det operativsystemets mail-app, alternativt Outlook.com, alternativt Microsoft Outlook.

      Du kan behålla dina existerande e-postadresser och även lägga till nya med bibehållande av dina nuvarande.

      Välja appar och tjänster

      Oavsett hur du använder mejl har Windows 8.1 och Windows RT 8.1 de appar och tjänster du behöver. Du kan behålla dina mejladresser eller skaffa en ny. Det här är dina alternativ.

       

      Appen E-post

      • Enkel att konfigurera och använda. Med appen E-post kan du lägga till alla dina konton, till exempel Gmail, Yahoo!, Outlook.com och ditt jobbkonto. Om du använder exempelvis Windows Live E-post eller Outlook Express ska du prova appen E-post.

      Outlook.com

      • Kolla din mejl från valfri webbläsare. Logga in på Outlook.com från valfri enhet och kolla din mejl. Du kan även lägga till konton från andra mejltjänster som Gmail, Yahoo!, iCloud Mail med flera. Outlook.com fungerar dessutom smidigt med appen E-post och Outlook.

      Outlook

      • Hantera jobbmejl, kalendrar och uppgiftslistor. Med Outlook grejar du allt. Det ingår kostnadsfritt i Windows RT 8.1.

      Du kan också kombinera som du vill. Du kan till exempel använda Outlook.com med appen E-post på surfplattan och med Outlook på jobbdatorn. Vilket du än väljer är det enkelt att använda och konfigurera. Vi hjälper dig.

       

      Konfigurera appen E-post

      Med appen E-post kan du enkelt samla alla dina mejlkonton på en plats. Nyckeln är att logga in på datorn med ditt Microsoft-konto. Du kan skapa ett konto med en mejladress du redan har eller registrera dig för ett nytt konto, helt gratis.

      Om flera personer använder datorn måste varje person logga in på datorn med sitt Microsoft-konto. På så sätt ser ni till att varje person bara kan se sin egen mejl.

       
       

      Så här kontrollerar du om du är inloggad med ett Microsoft-konto

      Om du har använt en Microsoft-tjänst tidigare, till exempel Xbox, Hotmail, OneDrive, Messenger, Skype eller Windows Phone, har du redan ett Microsoft-konto. Det är mejladressen du använder när du loggar in. Om du använde Microsoft-kontot när du installerade datorn kanske du redan är inloggad med kontot. Så här kontrollerar du om du är inloggad:

      1. Svep från den högra kanten av skärmen, tryck på Inställningar och sedan på Ändra datorinställningar.
        (Om du använder en mus pekar du i det övre högra hörnet av skärmen, rör pekaren nedåt, klickar på Inställningar och sedan på Ändra datorinställningar.)

      2. Tryck eller klicka på Konton och sedan på Ditt konto.

      Kontosida med ett Microsoft-konto

      Om du redan är inloggad med ett Microsoft-konto ska skärmen se ut så här. Allt är klart!

       
      Kontosida med ett lokalt konto

      Om du redan är inloggad med ett lokalt konto ska skärmen se ut så här. Tryck eller klicka på Anslut till ett Microsoft-konto och följ instruktionerna.

       
       
       

      Så här lägger du till ett konto i appen E-post

      Om mejladressen för ditt Microsoft-konto slutar med outlook.com, live.com, hotmail.com eller msn.com är det bara att logga in på datorn. Gå till Startskärmen och öppna appen E-post. Din mejl väntar på dig.

      Om din mejladress slutar med en annan domän, till exempel gmail.com, yahoo.com eller comcast.net lägger du till den på följande sätt.

      1. Tryck eller klicka på E-post på Startskärmen.

      2. Svep från skärmens högerkant och tryck på Inställningar.
        (Om du använder en mus pekar du i det nedre högra hörnet av skärmen, flyttar pekaren uppåt och klickar på Inställningar.)

      3. Tryck eller klicka på Konton, Lägg till ett konto och sedan på den typ av konto du vill lägga till.

      4. Skriv mejladressen och lösenordet för kontot och tryck eller klicka på Anslut.

       

      Så här når du dina kontakter

      Apparna E-post och Kontakter samverkar. Du kan visa, lägga till och redigera kontakter för dina konton i appen Kontakter samtidigt som du hanterar mejl för samma konto i appen E-post. Om din mejladress slutar på outlook.com, live.com, hotmail.com eller msn.com läggs dina kontakter automatiskt till när du lägger till kontot i appen E-post. Så här lägger du till kontakter för andra konton.

      1. Tryck eller klicka på Kontakter på Startskärmen.

      2. Svep från skärmens högerkant och tryck på Inställningar.
        (Om du använder en mus pekar du i det nedre högra hörnet av skärmen, flyttar pekaren uppåt och klickar på Inställningar.)

      3. Tryck eller klicka på Konton, tryck eller klicka på Lägg till ett konto, tryck eller klicka på den typ av konto du vill lägga till och följ sedan instruktionerna på skärmen.

       

      Outlook.com

      Outlook.com är en gratis webbmejltjänst. Med tjänsten kan du nå din mejl från vilken webbläsare och dator (eller enhet) som helst. Om du redan har ett Microsoft-konto (till exempel om du har loggat in på datorn med en mejladress) är det bara att logga in på Outlook.com. I så fall behöver du inte skapa ett nytt konto.

      Om du vill ha en ny Outlook.com-mejladress är den enkel att konfigurera, och adressen blir automatiskt ett Microsoft-konto. Om du vill behålla din gamla mejladress och även skaffa en ny Outlook.com-adress kan du lägga till ett alias.

       
       

      Så här skapar du ett nytt Microsoft-konto och loggar in på Outlook.com

      1. Gå till Outlook.com.

      2. Tryck eller klicka på Registrera dig nu och följ instruktionerna på skärmen.

       
       

      Så här hanterar du kontakter i Outlook.com

      Så här söker du efter kontakter, lägger till nya kontakter och ansluter Outlook.com till sociala nätverk som Facebook, Twitter och LinkedIn.

      Outlook.com-logotypen och nedåtpilen

      Steg 1

      Tryck eller klicka på pilen bredvid Outlook.com-logotypen.

       
      Paneler för att växla mellan Outlook.com, Kontakter, Kalender och OneDrive

      Steg 2

      Tryck eller klicka på Kontakter.

       
       

       

                Outlook

      Skrivbordsappen Outlook har kraftfulla funktioner som hjälper dig att hålla koll på jobbmejl, kalender och uppgifter. Outlook ingår gratis i Windows RT 8.1, men om du har Windows 8.1 kan du köpa den på Office.Microsoft.com.

      Information om hur du kommer igång med Outlook finns i Grundläggande uppgifter i Outlook på Office-webbplatsen.

      Gav denna information dig det svar du behövde?

      Coccobello, testa att starta Kontakter-appen och högerklicka var som helst på skärmen (men du kan göra det på ett ”tomt” område för att vara på den säkra sidan). Då ska det dyka upp en plusknapp nere i högra hörnet och text Ny kontakt. Där kan du fylla den information du tycker behövs för kontakten, och under alternativet Konto längst upp till vänster kan du välja på vilken tjänst du vill spara kontakten. Spara sedan kontakten genom att klicka på cirkeln med en diskett uppe i högra hörnet.

      Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.