Win-Live mail alt Win 10 E-post

Löst
Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  Göran Elander 7 år, 5 månader sedan.
Skapare
Göran Elander
Medlem

Mitt Windows Live Mail försvann när Win10 installerades. Har nu Win10:s E-post program som jag inte gillar. Alla mina kontakter försvann också. Kan jag installera Windows Live Mail 2012 eller 2011 och få detta att fungera? Skall jag isåfall först ta bort Win10:s E-post program så det inte krockar? Mvh Göran Elander

När det gäller Live Mail 2012 kan man säga att det korta svaret är både jag och nej.
Ja, för det fungerar med Windows 10 även officiellt enligt Microsoft.
Nej, jag är tveksam till att rekommendera det eftersom Microsoft kommer att lägga ner alla former av arbete med Windows Essentials (där Live Mail är en av komponenterna) i januari 2017. Med andra ord inga fler uppdateringar som fixar buggar, täpper till säkerhetshål och så vidare. Hela det programpaketet kommer att vara lika dött som Windows XP. Det kommer fortfarande att fungera efter januari 2017, men det kommer att bli en allt större säkerhetsrisk ju längre tid som går.

Så länge du inte använder POP eller IMAP är det inga som helst problem att ha flera e-postklienter installerade samtidigt. Jag skulle dock ändå rekommendera att du har kvar E-post-appen och har den konfigurerad av två anledningar.
1. Det finns inbyggda funktioner i Windows 10 som använder appen som standard för olika funktioner, till exempel att dela saker i Edge.
2. Det går inte att avinstallera E-post (eftersom den anses vara en del av operativsystemet, de till exempel punkt 1) utan att bokstavligt talat hacka operativsystemet och ändra delar av Systemregistret. Och det är verkligen inte något jag rekommenderar.

Tack för ett fårståeligt och bra svar. Mvh Göran

Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.