Forumsvar skapade


dellrock
Åskådare

  Precis vad jag hade för mig också. Men några ”Förbättringar” hittar jag inte. Egenskaper ger: Allmänt, Nivåer, Avancerat och Spatialljud. Ytterligare ”Egenskaper” återfinns under Allmänt. Dessa är Allmänt, Drivrutin, Information och Händelser. Något annat sätt att hitta ”Förbättringar”?


  dellrock
  Åskådare

   Tack för alla tips! Men inget funkar för mig.
   En vänlig person påpekade att det där högtalarproblemet hade jag haft tidigare. Som tur var hade jag skrivit upp lösningen, då. Jag hade inte tryckt in högtalaranslutningen tillräckligt hårt i datorn, så pc-högtalarna kopplade inte ur. Men det problemet finns inte nu. Anslutningen sitter som den ska. Jag skulle tro att datorns bas/diskant inställningar förts över till de externa högtalarna. Det är därför jag inte får fram någon bas. De små högtalarna i datorn låter ju bara diskant, liksom de externa just nu. Har Windows någon funktion, typ equalizer, där man kan justera inställningarna?


   dellrock
   Åskådare

    Nu börjar det bli komplicerat… Vi lämnar Hard Driven tillsvidare. Angående högtalarna som jag fått igång. Jag har en subwofer till basen och den brukar jag bara behöva skruva upp cirka 15% för att få en bra basvolym. Men nu måste jag skruva upp den till Max för att få åtminstone lite basljud? Dessutom startar de inbyggda högtalarna i pc:n samtidigt med Realtek-högtalarna. Jag skulle gärna vilja bli av med pc-högtalarna?


    dellrock
    Åskådare

     Funkade utmärket! Tack för tips!

     Men inte nog med det. Efter Windowsuppdateringen så startar inte min external hard drive med datorn. Varje gång får kan dra ut den och ansluta den igen för att den ska starta. Går det att fixa på ngt sätt?


     dellrock
     Åskådare

      Så enkelt var det! Tack för tipset!

      Men nu har jag råkat ut för samma sak med Libre Office. Det enda alternativ som visas är Word, som jag slutade använda för evigheter sedan. Jag har letat efter drivrutin, men kan inte hitta var jag uppdaterar LO?


      dellrock
      Åskådare

       Stärkaren går att använda utan detta program, men man missar möjligheten att göra lite mer avancerade inställningar. Det finns tillräckligt med inställningar i alla fall så det är inget problem. Så goodbye till Silverlight!


       dellrock
       Åskådare

        He he! Jag känner till problemet och har nu haft det i cirka 3 månader. Jag kan inte skapa en ny mapp med högerklick. Jag har inte vidtagit alla de åtgärder som trådskaparen beskriver och jag har varken tid eller lust att leta efter felet. Jag hade tur och hittade en tom mapp. Det var bara att ändra namn och kopiera om den ett antal gånger. Så nu har jag en massa tomma mappar som jag bara byter namn på när jag behöver en ny mapp.


        dellrock
        Åskådare

         Eeh, SFC? DISM? Vad är det?
         När jag körde Kommandotolken så gick den upp till 100%.
         Efter det står ”The component store is repairable. The operation completed successfully.”
         Men någon ny mapp fungerar dessvärre inte.


         dellrock
         Åskådare

          Till slut så fick jag Administratören att fungera. Jag körde Checkhealth, Scanhealth och Restorehealth. Vad blir nästa steg?


          dellrock
          Åskådare

           Jag gjorde som du skrivit och under CPU kom det fram några olika program som krävde mer processorkraft. Bl.a. Malwarebytes. Jag kollade inställningar och av någon anledning gjorde den automatiska sökningar vid olika tidpunkter. När jag ändrade inställningarna till en automatisk sökning per vecka så försvann problemet.


           dellrock
           Åskådare

            Jo, den bilden stämmer. I mitt fall avslutas det med C:/Users/Mitt Namn>. När jag skriver in sfc/scannow och trycker på Enter så kommer det en text som kräver att jag är administratör för att komma vidare. Men rutan ”Kör som administratör” (som du visat ovan) hittar jag inte.


            dellrock
            Åskådare

             Jag förstår det. Men jag får inte upp den.


             dellrock
             Åskådare

              När jag söker på CMD så får jag upp en länk till Kommandotolken. Men när jag klickar på den så kommer jag inte dit utan till ett svart fönster som jag beskrivit tidigare, med uppgift om vilken windowsversion som finns i datorn.


              dellrock
              Åskådare

               Nää, ingen skillnad. Jag ger upp det programmet.

               Har du ngt annat program som har samma funktion som Bitdefender Anti-Ransomware?

                


               dellrock
               Åskådare

                Under ”Din information” står det Mitt Namn – Lokalt konto – Administratör.
                UAC: Den är inställd på näst högst upp. ”Meddela mig endast om appar försöker göra ändringar på datorn (standard)”
                ”Meddela mig inte när jag ändrar Windows-inställningar”