Forumsvar skapade


dellrock
Åskådare

  Det tror jag också. De räknar upp en massa annat också som inte är skyddat. Jag använder hela säkerhetspaketet som ni rekommenderar. Men ibland blir jag tvungen att stänga av Melwarebytes och Avast för att kunna ladda ner program. Men det kan jag stå ut med.


  dellrock
  Åskådare

   Avast Free Antivirus varnar för att jag inte har något skydd. De säger att i stort vem som helst kan komma åt mitt konto samt se var jag bor. De vill naturligtvis ha betalt för att fixa detta. Det konstiga är att det sker just nu. Jag har inte ändrat något på min dator som har med säkerhet att göra och aldrig tidigare har jag råkat ut för detta.


   dellrock
   Åskådare

    Jag har haft mycket krångel med Malwarebytes. Den sölar ner datorn och dessutom sätter den stopp för andra program som jag vill ladda ner. Men jag tänkte ladda ner den igen för att få bort gadget.nu. Men tydligen har jag något program installerat som heter Malwarebytes Browser Guard. Jag kan dock inte hitta det på datorn, men det verkar som en ”chrome-extension” om man kollar URL. Så här står det på sidan som Malwarebytes Browser Guard visar:

    ”Website blocked due to a suspicious download
    Website blocked: fordelszonen.pctidningen.se
    Malwarebytes Browser Guard blocked this website because it may contain scam activity.
    We strongly recommend you do not continue.”

    Man kan dock komma runt det hela, men den funktionen funkar inte för mig. Jag kommer tillbaka till Malwarebytes Browser Guard än hur jag gör.


    dellrock
    Åskådare

     Bitdefender Antivirus Free


     dellrock
     Åskådare

      Det fanns ju en inställning i Malware-programmen där man kunde bestämma när sökningarna ska börja. Bitdefender däremot, verkar inte ha någon möjlighet för schemalagd scanning, men där finns dock en möjlighet att stänga av programmet. Om jag samtidigt inaktiverar internet så bör det väl fixa sig?


      dellrock
      Åskådare

       Precis vad jag hade för mig också. Men några ”Förbättringar” hittar jag inte. Egenskaper ger: Allmänt, Nivåer, Avancerat och Spatialljud. Ytterligare ”Egenskaper” återfinns under Allmänt. Dessa är Allmänt, Drivrutin, Information och Händelser. Något annat sätt att hitta ”Förbättringar”?


       dellrock
       Åskådare

        Tack för alla tips! Men inget funkar för mig.
        En vänlig person påpekade att det där högtalarproblemet hade jag haft tidigare. Som tur var hade jag skrivit upp lösningen, då. Jag hade inte tryckt in högtalaranslutningen tillräckligt hårt i datorn, så pc-högtalarna kopplade inte ur. Men det problemet finns inte nu. Anslutningen sitter som den ska. Jag skulle tro att datorns bas/diskant inställningar förts över till de externa högtalarna. Det är därför jag inte får fram någon bas. De små högtalarna i datorn låter ju bara diskant, liksom de externa just nu. Har Windows någon funktion, typ equalizer, där man kan justera inställningarna?


        dellrock
        Åskådare

         Nu börjar det bli komplicerat… Vi lämnar Hard Driven tillsvidare. Angående högtalarna som jag fått igång. Jag har en subwofer till basen och den brukar jag bara behöva skruva upp cirka 15% för att få en bra basvolym. Men nu måste jag skruva upp den till Max för att få åtminstone lite basljud? Dessutom startar de inbyggda högtalarna i pc:n samtidigt med Realtek-högtalarna. Jag skulle gärna vilja bli av med pc-högtalarna?


         dellrock
         Åskådare

          Funkade utmärket! Tack för tips!

          Men inte nog med det. Efter Windowsuppdateringen så startar inte min external hard drive med datorn. Varje gång får kan dra ut den och ansluta den igen för att den ska starta. Går det att fixa på ngt sätt?


          dellrock
          Åskådare

           Så enkelt var det! Tack för tipset!

           Men nu har jag råkat ut för samma sak med Libre Office. Det enda alternativ som visas är Word, som jag slutade använda för evigheter sedan. Jag har letat efter drivrutin, men kan inte hitta var jag uppdaterar LO?


           dellrock
           Åskådare

            Stärkaren går att använda utan detta program, men man missar möjligheten att göra lite mer avancerade inställningar. Det finns tillräckligt med inställningar i alla fall så det är inget problem. Så goodbye till Silverlight!


            dellrock
            Åskådare

             He he! Jag känner till problemet och har nu haft det i cirka 3 månader. Jag kan inte skapa en ny mapp med högerklick. Jag har inte vidtagit alla de åtgärder som trådskaparen beskriver och jag har varken tid eller lust att leta efter felet. Jag hade tur och hittade en tom mapp. Det var bara att ändra namn och kopiera om den ett antal gånger. Så nu har jag en massa tomma mappar som jag bara byter namn på när jag behöver en ny mapp.


             dellrock
             Åskådare

              Eeh, SFC? DISM? Vad är det?
              När jag körde Kommandotolken så gick den upp till 100%.
              Efter det står ”The component store is repairable. The operation completed successfully.”
              Men någon ny mapp fungerar dessvärre inte.


              dellrock
              Åskådare

               Till slut så fick jag Administratören att fungera. Jag körde Checkhealth, Scanhealth och Restorehealth. Vad blir nästa steg?


               dellrock
               Åskådare

                Jag gjorde som du skrivit och under CPU kom det fram några olika program som krävde mer processorkraft. Bl.a. Malwarebytes. Jag kollade inställningar och av någon anledning gjorde den automatiska sökningar vid olika tidpunkter. När jag ändrade inställningarna till en automatisk sökning per vecka så försvann problemet.